MHP’li Durmaz: AKP devletin her türlü imkanlarını kullanarak yüzde 43 oy aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart öncesi seçimleri adeta varlık yokluk meselesi haline getirdiğini, hükümete, devlete operasyon yapılıyor şeklinde bir algı oluşturulduğunu,...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz: AKP devletin her türlü imkanlarını kullanarak yüzde 43 oy aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart öncesi seçimleri adeta varlık yokluk meselesi haline getirdiğini, hükümete, devlete operasyon yapılıyor şeklinde bir algı oluşturulduğunu, devletin bütün gücünün seferber edilerek yüzde 43 oy alabildiğini söyledi.

MHP, 1 Haziran’da seçimi yenilenecek olan Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde miting düzenledi. Mitingde konuşan Sadir Durmaz, "30 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde seçimlerde oyunu en fazla artıran parti MHP olmuştur. AK Parti yaklaşık 2 milyon oy kaybederken, MHP 2,5 milyonun üzerinde oylarını artırmıştır. Dolayısıyla 30 mart seçimlerinin yegane galibi MHP’dir. Bu yenilenecek olan beldelerde de en iyi neticeyi MHP’nin alacağından hiç kuşkumuz yoktur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart seçimlerini adeta varlık yokluk meselesi haline getirdiğini vurgulayan Durmaz, "Hükümete, devlete operasyon yapılıyor şeklinde bir algı yaratarak ve devletin bütün gücünü seferber ederek, maddi manevi her türlü imkanı kulanarak ancak yüzde 43 oy alabilmiştir. Sayın Başbakan'ın bugünkü telaşının altında bu yatmaktadır. Sayın Başbakan alabileceğı en maksimum oy oranı olan yüzde 43 oy oranını almıştır. Bu seçimle birlikte bu düşüş devam edecektir. Sayın başbakanın cumhurbaşkanı olma hülyası ve rüyası da bu seçimle sona erecektir. Sayın başbakan bu nedenle agresiftir, sayın başbakan bu nedenle kendi tabanını tahkim etmeye dönük olarak her gün yeni hayali düşmanlar üretmektedir. O hayali düşmalara karşı hedef göstererek kendi tabanını kenetlemeye gayret etmektedir. Ama ne yaparsa yapsın sayın başbakan için yolun sonu görünmüştür" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın kesin olarak cumhurbaşkanı olamayacağını savunan Durmaz, "Sayın başbakan önce cumhurbaşkanı olamayacak bu kesindir. Herkesi kucaklayan, herkesi temsil eden, herkesin cumhurbaşkanı olabilecek niteliklere sahip ama hepsinden önemlisi temiz, yani yargı önünde aklanmış hakkında şaibe, iddia olmayan hırsızlık ithamlarına muhatap olamayan bir vatan evladı elbette cumhurbaşkanı seçilecek. O nedenle sayın başbakanın cumhurbaşkanı olabilmesi mümkün değildir. Bu kadar oy kaybına rağmen sayın başbakan gerilimi tırmandırmaya devam etmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımızın başlatmış olduğu çatı aday projesi de süreci sayın başbakanı oldukça fazla düzeyde rahatsız etmiştir. Allah’ın izniyle çatı projesi tutmuştur. Bütün milletimiizn beklentisi saydığımız niteliklere uygun bir adayın cumhurbaşkanı olmasıdır. Bunu temin edeceğiz, bunu gerçekleştireceğiz. Sayın başbakan bu nedenle son derece agresif söylemlerde alevilik, sünnilik üzerinden başka meseleler üzerinden, bizden olan, bizden olmayan şekli bir değerlendirmeyle kendi tabanını tahkim etse de yolun sonu görülmüştür" ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar