MHP’li Büyükataman: Hukuksuzluğu görmezden gelemeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Büyükataman, polislere yapılan hukuksuzluğu görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Büyükataman, "17-25 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunu bu milletle paylaşmamış olsalardı, bu operasyonu...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Büyükataman: Hukuksuzluğu görmezden gelemeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Büyükataman, polislere yapılan hukuksuzluğu görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Büyükataman, "17-25 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunu bu milletle paylaşmamış olsalardı, bu operasyonu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hakim ve savcılarının talimatları doğrultusunda yerine getirmemiş olsaydı, göz yummuş olsaydı, bugün bu yaptıklarınıza muhatap olacaklar mıydı?” dedi.

MHP Amasya İl Başkanlığı binasında partililer ile bayramlaşan Büyükataman, Türkiye’nin tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar mevzi ve itibar kaybettiğini kaydetti.

Büyükataman, “Belki millet olarak hiçbir dönem yaşanmadığı ölçüde çok net çizgilerle belirginleşen ayrışma söz konusu oldu bu ülkede. Kutuplaşmanın, kamplaşmanın, ayrışmanın bu ölçüde belirgin ve tehlikeli bir noktada yaşadığı bir başka dönem olmamıştır. Bilerek ve istenilerek kullanılan bu siyaset dili, yapılan bu kontrollü gerginlik stratejisi toplumu tahminlerinde ötesinde ayrışmanın eşiğini kadar getirdi. Bu iktidarın ustalıkla icra ettiği bir şey var. Bu iktidar algı operasyonunu iyi beceriyor. Devletini gücünü, imkanlarını iyi kullanarak medyanın çok büyük bir kısmını kontrol altına aldılar. Oluşturdukları havuz marifetiyle yeni mevziler kazanıp, havuz medyası diye tarif edilen bir takım medyayı da kontrolleri altına aldılar. Onlar marifetiyle çok sistemli bir şekilde bir algı yönetimi icra ediyorlar toplum üzerinde. Toplumu yönlendiriyorlar. Sanal bir takım gündemler icra ederek “cambaza bak” oyunlarıyla dikkatleri başka tarafa çekip asıl gündemi toplumun dikkatlerinden kaçırıyorlar.” ifadelerini kullandı.

"HUKUKSUZLUĞUN SIRADANLAŞTIĞI BİR ORTAMDA SEÇİME GİDİYORUZ”

Emniyet mensuplarına yapılan operasyonları değerlendiren Büyütataman; "12 yıldır birlikte yol arkadaşlığı yaptığınız bu insanlarla, kader müşterekliği yaptığınız, pek çok şeyi paylaştığınız bu insanlarla bugün bir yol ayrımına geldiyseniz bunu bu millete izah mecburiyetindesiniz. Bu insanlar dün, 17-25 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunu bu milletle paylaşmamış olsalardı, bu operasyonu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hakim ve savcılarının talimatları doğrultusunda yerine getirmemiş olsaydı, göz yummuş olsaydı bugün bu yaptıklarınıza muhatap olacaklar mıydı? Türkiye adına endişe duyulması icap eden düzenlemeler. Bu hukuksuzluğun Türkiye’yi adım adım bir felakete götürdüğünü, bu aymazlığın Türkiye’yi adı adım bir yol ayrımına sürüklediğini görmezlikten gelemeyiz. Bu itibarla Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

“BAŞBAKANIN PKK’YI AKLAMA GAYRETİNİ YADIRGAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Diyarbakır’ın Ceylanpınar ilçesinde şehit olan 3 asker ile ilgili bir muhabirin sorusu üzerine Erdoğan’ın, “PKK mı yoksa PYD mi? Orada bir yanlışınız var. Benim bildiğim PYD diye açıklandı” sözlerini değerlendiren Büyükataman, şunları söyledi; “Bölgede bilindiği gibi bölücü terör örgütü çeşitli adlar altında örgütlendi. Terör örgütü Türkiye’de faaliyetlerini PKK ismi ile yaparken İran’da PEJAK, Suriye’de ise PYD ismi isimleri ile aynı faaliyetleri yürütmeye devam ediyor. Bunların arasında aynı amaca hizmet eden “Büyük Kürdistan” projesini hayata geçirmek adına buralarda faaliyet yürüten, amaçları, metotları, niyetleri birbirinden farklı olmayan terör örgütleridir. Yaşanan hadise ile alakalı Genelkurmay Başkanlığı’nın açılaması ortada dururken, yaşanan hadisenin müsebbibinin PKK olduğu ifade edilmişken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın adeta PKK’yı aklayan, PKK’yı temize çıkarma anlamına gelebilecek bu gayretini yadırgamamak mümkün değil. Bu aymazlığı, bu sorumsuzluğun ulaştığı noktayı aziz milletimizin mutlaka dikkate alacağını, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu değerlendireceğini umut ediyorum. Allah akıl fikir versin diyorum.” CİHAN

Yorumlar