MHP'li Belek: Kütahya TÜRGEV’e bağış yapmış mıdır?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Metin Belek 3 Mart'ta basın yayın organlarına yansıyan ve Kütahya’da Enerji Bakanlığı'na ait 50 dönüm arazi, 209 adet dairenin TÜRGEV’e verildiği iddialarının cevaplandırılması gerektiğini beli.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Belek: Kütahya TÜRGEV’e bağış yapmış mıdır?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Metin Belek 3 Mart'ta basın yayın organlarına yansıyan ve Kütahya’da Enerji Bakanlığı'na ait 50 dönüm arazi, 209 adet dairenin TÜRGEV’e verildiği iddialarının cevaplandırılması gerektiğini belitti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Metin Belek, yazılı bir açıklama yaparak Kütahya’da bulunan ve mülkiyeti Enerji Bakanlığı'na ait olan 50 dönüm arazi ile 209 dairenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) verildiği iddiasının cevaplanması gerektiğini söyledi. Belek, “Kütahyamız'da TÜRGEV’e arazi bağışı yapılmış mıdır? Bu Bağış yapıldıysa Karşılığında AK Parti Belediye başkanı adayı tarafından herhangi bir siyasi menfaat elde etme söz konusu mudur?” şeklindeki açıklamasında, şunları belirtti: “Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde bulunduğu TÜRGEV ile ilgili 1 Mart 2014 tarihinde “TÜRGEV’e bağış yap adaylığı kap” (TIB ID: 2423561934 07.11.2013) isimli Salih Koç (TÜRGEV Genel Müdürü), Eyüp Eroğlu (AK Parti Tokat Belediye başkan adayı) arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Görüşmeyle ilgili akla gelen sorular vardır ve bu sorular konunun ilgilileri tarafından kamuoyunu aydınlatmak adına birinci ağızdan cevaplandırılmalıdır. AK Parti başkanı adayı, aday adaylığı sürecine bunun için mi katılmamıştır? Kütahyamız'dan TÜRGEV’e arazi bağışlanmış mıdır? Bağışlandıysa bu daireler ve araziler nerelerdir? 3 Mart 2014 tarihinde ulusal basında da yer alan, 'Kütahyamız'da Enerji Bakanlığı'na ait 50 dönüm arazi ile 209 adet dairenin TÜRGEV’e verildiği' iddiaları da cevaplandırılmalıdır. Bu iddialar derhal cevaplanmalıdır ki TÜRGEV’le ilgili milletvekilimiz Prof. Dr. Alim Işık tarafından Meclis'te 06.01.2014 tarih 2014/2121 sayılı yazılı soru önergesi ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından cevaplandırılması istemiyle, 06.01.2014 tarih 2014/2120 sayılı yazılı soru önergesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevaplandırılması istemiyle, 06.01.2014 tarih 2014/2119 sayılı yazılı soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplandırması istemiyle verilmişti. Yine TBMM Genel Kurulu'nda 19.12.2013 günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sözlü olarak sormuştu. Şimdi biz de soruyoruz: Kütahyamız'da TÜRGEV’e arazi bağışı yapılmış mıdır? Bu bağış yapıldıysa karşılığında herhangi bir siyasi menfaat söz konusu mudur? Kimler aracılığı ile kimlere hangi siyasi menfaatler sağlanmıştır?”


CİHAN

Yorumlar