MHP’li Belediye başkan adayı Aydın projelerini tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, basın toplantısı düzenleyerek seçim vaatelerini kamuoyu ile paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Belediye başkan adayı Aydın projelerini tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, basın toplantısı düzenleyerek seçim vaatelerini kamuoyu ile paylaştı. Bayburt için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri tek tek açıklayan ve anlatan İdris Aydın, iddialı konuştu. Aydın, aralarında imar planlarının geliştirilmesi, kentsel dönüşüm, belediye kültür merkezi, kapalı otopark, temiz su arıtma tesisi, Kaleardı park alanı, Kültür sokağı, kapalı pazar alanı, Bayburt Kalesi peyzajının yapılması, kadın evi, öğrenci yurdu, Çoruh nehrinin peyzajı ve ıslahı, hayvan pazarı ve mezbahane, mezarlıkların peyzajı ve özürlü taksi hizmeti gibi bir çok hizmet vaadini, kaynakları ile hazırlanan bir sunum eşliğinde aktardı.

MHP İl Başkanı Suat Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, belediye meclis üyesi adayları ve il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan MHP Belediye Başkan adayı İdris Aydın, MHP’nin son 2 ayda yapılan anketlerde Bayburt’ta birinci olduğunu söyledi.

Aydın, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "İmar planları 500 milyar maksimum bir bedelle yenilecek. Veysel, Zahit, Karasakal öncelikli olmak üzere diğer mahallelerde yapılacak konut sayısı 4 bin 220. Toplam nüfus 18 bin 900 kişi. Toplam yeşil alan 48 bin 900, 104 adet yamaç ev, bin 900 kişi, toplam 424 adet konut ve toplam yeşil alan 17 bin metrekare. 2 bin metrekare ile 17 bin metrekarelik yeşil alan farkı, konut sayısı da dikkatinizi çekmiştir. Kapalı Otopark 3 bin metrekare üzerine inşa edilecek otoparkın araç kapasitesi 154. Maliyeti 1 milyon 860 bin lira. 10 kişi istihdam edilecek. Yap işlet devret ve belediyenin öz kaynakları ile yapılacak. Temiz su arıtma tesisi inşaat alanı 3 bin metrekare. Maliyeti 7 milyon lira. Belediyenin öz kaynakları, Çevre Bakanlığı, DOKAP ve KUDAKA projeleri ile kaynak sağlanacak. Bayburt Kalesi peyzajının yapılması inşaat alanı bin 300 metrekare. Arkeolojik kazı ve restorasyon çalışması yapılacak. İçerisinde 360 derece dönebilen kafeterya, hediyelik eşya stantları, özel güvenlik yer alacak. Toplam maliyeti 4 milyon 500 bin lira. 16 kişi istihdam edilecek. Kültür Bakanlığı, Dünya Kaleli Kentler Birliği, KUDAKA, DOKAP, SODES, AB Projeleri ve belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirilecek.

Bu perspektifte bir proje tanıtımının bugüne kadar şehrimizde olmadığını bilmekteyiz. Ama biz inanıyoruz ki Bayburtlu hizmetin en iyisine layıktır. Rakiplerimizin de bu tür çalışmalar içerisinde olmalarını Bayburtlunun oyunu basit görmeyerek çıtayı yükseltmelerini beklediğimi de ifade etmek isterim ötekisi olmayan bir hizmet anlayışını onlara sunacağımıza söz veriyorum. Dürüst ilkeli şeffaf yönetim tarzından vazgeçmeyeceğimizi, hizmetin temeline insanı koyacağımızı ve verdikleri desteğin karşılığında üç hilali Bayburt burçlarına dikeceğimizi söz veriyorum.” CİHAN

Yorumlar