MHP’li Akgemci: Kendi markasını üreten sanayi kenti olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Akgemci: Kendi markasını üreten sanayi kenti olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, büyükşehirin kendi bütçesiyle geldiğine dikkat çekerek bu bütçenin hizmete dönüşmesi için işin uzmanına teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

    Yerel seçimlerin ardından Kahramanmaraş’ın büyükşehir yasası ile yönetileceğini hatırlatan Akgemci, “Büyükşehir bütçesi tüm Kahramanmaraş il sınırları içerisinde bulunan halkın ödediği gelir vergisinin yüzde 6’sından oluşuyor. Buna belediyenin kendi öz kaynaklarından elde ettiği geliri de eklediğimizde çok büyük bir bütçe ortaya çıkıyor. Dolayısıyla büyükşehir kendi bütçesi ile geliyor.” dedi.

    ‘Yüz ağartan 100 proje’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Akgemci, “5 yılda marka şehir hedefine ulaşmak için hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli eylem planımızla Kahramanmaraş’ımızı araştırılan, sorulan bir marka şehir yapacağız.” diye konuştu.

    Özellikle tekstil ve çelik mutfak eşyaları sektöründe Kahramanmaraş’ın çok iyi bir yere sahip olduğunu fakat bu değerlerin ön plana çıkartılmadığını söyleyen Akgemci, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ı, fasonculuktan kurtarıp, kendi markasını kendi oluşturan, fiyatı burada belirlenen, ilk alıcılar üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Yerel yönetimler sanayiciye gerekli altyapıyı oluşturmalıdır ki; üretim ve istihdam artmalı beraberinde ekonomik büyüme olmalıdır. Kahramanmaraş’ın sanayi borsası olması için sanayicimizin önünü açacağız.”

    Sanayinin yanı sıra turizmin de önemine değinen Tahir Akgemci, Kahramanmaraş’ta din, doğa ve termal turizmin şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Akgemci, en büyük hedefinin ise yabancı yatırımcıları kente getirerek ihracat rakamlarını arttırmayı planladıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar