MHP'li Adan: Paralel devlet doğuda kuruldu

Kadıköy'de seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, gündemdeki konularla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: Paralel devlet doğuda kuruldu

Kadıköy'de seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, gündemdeki konularla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Adan, "Paralel devlet diye bir şey yoktur. Gördüğümüz bildiğimiz kadarıyla bir paralel hırsızlık vardır. Paralel devlet varsa Kazlı Çeşme Meydanı'nda vardır. Bölücüler orada Türk Bayrağı'nı ellerine almadan özerklik ilanının şakşakçılığını yaparak orada paralel devlet inşa ettiler. Savcılar, polisler ve devlet orada yoktu. Paralel devlet doğunun bazı illerinde kuruldu. Esas paralel devlet orada." dedi.

30 Mart seçimleri öncesinde Kadıköy Bahariye'de vatandaşları ziyaret ederek oy isteyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, gündemlerle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İnternete düşen ses kayıtlarını değerlendiren Celal Adan, "MHP'ye yönelik 2011 genel seçimlerinde baraj altında kalması için tanzim edilen kasetleri Başbakan o dönemde Türkiye'nin her tarafını gezerek bunların genel olduğunu ifade ederek siyasi analiz yapmıştı. Meseleyi çok ciddi bir şekilde istismar etmiştir. Sayın Baykal ile ilgili gelişmelerde de aynı şeyi yapmıştır. 17 Aralıkta bakanlarıyla birlikte suçüstü yakalanan, hırsızlık ve talana öncülük yaptığı ortaya çıkan Başbakan'ın çıldırdığını görüyoruz. Başbakan'ın bakan arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları soygun suçüstü ortaya konulunca meseleyi istiklal savaşına dönüştürüp Türk Milleti'nin kaderiyle ifade ederek ortalıkta gezmesi Türk tarihinde görülmüş bir olay değildir. Burada önemli olan hadise şu iddialarla Türkiye'yi yönetme şansı yoktur. Sayın Başbakan ve bakanların göstereceği en onurlu tavır dokunulmazlıklarını kaldırarak yargıya teslim olmaktır." diye konuştu.

PARALEL DEVLET DOĞUDA KURULDU

Başbakan Erdoğan'ı kendi paralel devletini kurmakla suçlayan Celal Adan, "17 Aralık'tan beri bir tek konu konuşuluyor. Hırsızlık ve arsızlık konuşuluyor. Kendisi bir paralel devlet inşa etmeye çalışıyor. Bu da yanlıştır. Paralel devlet diye bir şey yoktur. Gördüğümüz bildiğimiz kadarıyla bir paralel hırsızlık vardır. Paralel devlet varsa Kazlı Çeşme Meydanı'nda vardır. Bölücüler orada Türk Bayrağı'nı ellerine almadan özerklik ilanının şakşakçılığını yaparak orada paralel devlet inşa ettiler. Savcılar, polisler ve devlet orada yoktu. Paralel devlet doğunun bazı illerinde kuruldu. Esas paralel devlet orada." dedi.

ÖCALAN DEVLETE ORTAK YAPILDI

Geçen yılın 21 Mart'ında Abdullah Öcalan'ın devlete ortak yapıldığını öne süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Erdoğan'ın özerklik ve eyalet sistemi yanlısı olduğunu bildirdi. Celal Adan şöyle konuştu: "Milletimizin, birliğine, tarihine, şevkatine, sevgisine kurşun sıkanlar, bu milletin askerine polisine kurşun sıkanların başında bulunan Abdullah Öcalan denilen eşkiya geçen yıl 21 Mart'ta Diyarbakır'da devlet yönetimine ortak edildi. Adeta Balgat ve eşkiyabaşının bulunduğu bölge siyasi olarak iki merkeze dönüştürüldü. Bunu yapan AKP'dir. Eşkiyabaşını devlete ortak eden AKP'dir. Başbakan Erdoğan, özerklik yanlısıdır. Eyalet sisteminden yanadır. Eyalet sisteminin bir diğer şekli özerkliği gizlemek için kullanılan ifadedir. Kendisi de bunu zaten deklare etmiştir. Eşkiyabaşının yandaşları özerkliğin inşaasına başladık diyorlarsa bu ifadelerinin gücü AKP iktidarı olmuştur. AKP iktidarı doğuda ve güneydoğuda meclis üyeliklerin yerel parlamentoya dönüştüğünü bilmektedirler. Orada Türk bayrağı yok. Orada adeta özerkliğini ilan etmiş bir yapı var. Oraya karşı duyarlı olmayan ama kendi hırsızını yakalayanı paralel devlet ilan eden bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu yönetimden 30 Mart'ta kurtulacağız. Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin Türkiye yarın 10 kat daha güçlü uyanır. Erdoğan istifa etsin çalanlar çırpanlar gider itiraf yasasından istifade eder parayı polise teslim ederler. Türkiye AKP'den büyüktür. Türkiye Tayyip Erdoğan'dan büyüktür."

ALÇAKÇA TANZİM EDİLMİŞ ALGI YÖNETİMİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında hizmet hareketini hedef almasını da değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin suçüstü yakalandığını ve 4 bakanın istifa etmek zorunda kaldığını hatırlatarak, "Şimdi bu suçüstü yakalanmadan sonra kendilerini yakalayanları paralel devlet ilan etmeleri son derece alçakça tanzim edilmiş bir algı yönetimidir. Sayın Başbakan şunu söylüyor. Benim alternatifim yok. El altından beni devirmek istiyorlar. Bu ifadeyi beslemek için de alnı secde gören birsürü insana vatan haini muamelesi yaparak bir süreci Türkiye'ye dayamak istiyor. Niye o zaman 4 bakanı istifa etti. Kolay mı 4 bakanın istifa etmesi. Evlerinde milyon dolarla yakalandılar. Sayın Başbakan'ın oğluyla yaptığı telefon konuşmasının sonucu belli. Başbakan telefon konuşması yapmadım demiyor. Mahremime girdiler diyor. Yani beni dinlediler, oğlumu dinlediler ifadesini kullanmaktadır. Eğer başbakan ve arkadaşları bu yaptıkları telefon görüşmeleri montaj olsa bir saatte montaj olup olmadığını ispatlayabilirler. Oraya da müracaat etmiyorlar. Bu iş bitmiştir. Suçüstü yakalan bir iktidar var." şekilnde konuştu.

Öte yandan Kadıköy'deki seçim çalışmalarına MHP Milletvekili Ali Torlak, Murat Başesgioğlu ve Vedat Bayram da katıldı. Bahariye Caddesi üzerinde gezen bir turiste bozkurt işareti yaptırılması ise gülüşmelere neden oldu.
CİHAN

Yorumlar