MHP Milletvekili Türkkan esrar eroin satışını meclise taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca ilçesinin Emek Mahallesi'nde uyuşturucu satışı yapıldığını ve kullanımın da 11-12 yaşlarına indiğini belirterek, bu durumu Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala...

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Türkkan esrar eroin satışını meclise taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca ilçesinin Emek Mahallesi'nde uyuşturucu satışı yapıldığını ve kullanımın da 11-12 yaşlarına indiğini belirterek, bu durumu Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırması amacıyla soru önergesi verdi.

Türkkan, önergesinde, "Kocaeli Darıca’nın Emek mahallesinde güvenlik sorunu had safhadadır. Hırsızlık vakaları sıklıkla görülmektedir. Emek mahallesi sakinleri hırsız korkusuyla yaşamaktadırlar. Ayrıca bu mahallede uyuşturucu madde satışı yapılmaktadır. Uyuşturucu madde kullanımı 11-12 yaşlarına kadar inmiştir. Anne babalar korku içindedirler." dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın önergesinde şu sorulara cevap istedi:

"1- Emek mahallesinde yaşanan hırsızlık vakaları için hangi önlemler alınmıştır?

2- Sıklıkla görülen hırsızlık vakaları nedeniyle geceleri Emek mahallesinde ve diğer mahallelerde kaç devriye ekibi görev yapmaktadır?

3- Son 6 ayda emek mahallesinde hırsızlık yapanlardan yakalanan olmuş mudur?

4- Son 6 ayda ele geçirilen hırsızlık malı var mıdır? Varsa ne kadardır?

5- Emek mahallesinde esrar eroin satışı yapılmakta mıdır?

6- uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve ilköğretim çağındaki çocukların kullanmaması için hangi önlemler alınmaktadır?

7- Okullarda ve belli merkezlerde uyuşturucuya yönelik öğrenci ve velilere seminerler verilip, uyuşturucunun kötü yanları anlatılmakta mıdır?" CİHAN

Yorumlar