MHP Mehteşe adayı Yenice: Akyer'in Güneydoğu'nun köylerinden farkı yok

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı, 42 kilometre mesafedeki Akyer köyünü ziyaret eden MHP Menteşe Belediye başkan adayı Osman Can Yenice, "Güneydoğu'nun köylerinden farkı olmayan Akyer köyünün, bugüne kadar Muğla'yı yönetenler tarafından görülmemiş olmasın.

Google Haberlere Abone ol
MHP Mehteşe adayı Yenice: Akyer'in Güneydoğu'nun köylerinden farkı yok

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı, 42 kilometre mesafedeki Akyer köyünü ziyaret eden MHP Menteşe Belediye başkan adayı Osman Can Yenice, "Güneydoğu'nun köylerinden farkı olmayan Akyer köyünün, bugüne kadar Muğla'yı yönetenler tarafından görülmemiş olmasının şaşkınlığı içindeyim." dedi. Seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerin sürdüren Yenice, Akyer'de vatandaşlarla biraraya geldi. Köylerinde yaşanan sıkıntıları dile getiren vatandaşlar, "Camimiz, mescidimiz yok. Cuma namazlarını kılamıyoruz. Cenazelerimizi kaldırırken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Sağlık ocağımız yok. Muğla’ya gitmemiz çok zor oluyor. Su ihtiyacını kendi imkânlarımızla köyümüze 5 kilometre uzaklıktan taşıyarak gideriyoruz. Mevlit ve düğünlerimiz için masa, sandalye ihtiyacımız var. Yollarımız heyelanla karşı karşıya." diye dert yandı.

Anlatılanları dinleyen MHP adayı Yenice ise, "Bugüne kadar Muğla'yı yönetenler ne yapmışlar bilmiyorum. Akyer şimdi yeni yasayla Menteşe'nin mahallesi, yani burada oturanlar şehirli oldu ama ne camileri ne mescitleri ne sağlık ocakları var. Suyu taşıma. Bir tek elektrik var. Onu da alın, geriye ne kalır? Köylerimizin birçoğunun şartlarının doğunun şartlarından kötü durumda olduğunu her platformda söylüyorum ama Akyer'de gördüklerimizi beklemiyordum. Akyer köyünün sıkıntıları, çözülemeyecek kadar büyük değil. Belediyelerin cami, mescit, sağlık ocağı, tuvalet yapma gibi görevleri de var. Göreve geldiğimiz takdirde bir an önce Akyer köyünün öncelik sırasına göre ihtiyaçlarını gidereceğimize söz veriyorum. Başkan olayım ya da olmayayım, Mevlit ve düğünleri için gerekli olan masa ve sandalyelerini ben alacağım. Bunun sözünü de veriyorum. Biz problemleri çözmeye talibiz." dedi. CİHAN

Yorumlar