MHP, Kütahya seçimlerine itiraz etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kullanılan oyların tekrar sayılması yönündeki itiraz dilekçesini Seçim Kurulu’na sundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP, Kütahya seçimlerine itiraz etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kullanılan oyların tekrar sayılması yönündeki itiraz dilekçesini Seçim Kurulu’na sundu.

MHP Kütahya Milletvekili ve Belediye başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık, “Sandıklarda tespit ettiğimiz her türlü usulsüzlük, eksiklik ve şikayetler konusunda MHP milletvekili ve belediye başkan adayı olarak ben ve avukatlarımız tarafından hazırladığımız itiraz dilekçelerini Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim etmiş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreç tüm yasal haklarımızın korunması ile ilgili mücadelemize devam edecektir. Milletimizin oyunu namus olarak kabul ederiz. İnancımız bunu gerektirir. Namusumuza göz dikenlerle mücadelemiz ölümüne kadar devam edecektir.” dedi.

Kent merkezinde bulunan 528 sandığın tekrar sayılması yönünde itiraz dilekçelerinin verildiğini belirten Işık, “Toplam 528 sandık hakkında tespit ettiğimiz usulsüzlükler tek tek dilekçelere kaydedilmiş, tutanakları bile ilgili kuruma teslim edilmiştir. Bugüne kadar bizimle birlikte sizler de çalıştınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Seçmenlerin kullandığı oyları namus olarak gördüğünün altını çizen Işık, “Kütahya'mın geleceğinde benim de katkım olsun diyerek isimsiz kahramanlar olarak oy veren tüm Kütahyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Mücadelemiz hukukla yasal bazda sonuna kadar devam edecektir. Hukuk dışı bir işimiz olmayacaktır ama yasa dışı davrananlarla Allah nezdinde önemli olduğunu düşünüyorum. Sizin namusunuz bize emanettir. Onun bekçisi biz olacağız. Milletin sandığa attığı oyları biz namus olarak görüyoruz. Bu namusa göz dikenlerin gözünü Allah ne biliyorsa yapsın.” şeklinde konuştu.

"HADDİNİ BİLSİN"

Bir gazetecinin AK Parti Milletvekili Soner Aksoy’un MHP’ye atılan oyların 'haşhaşilere' ait olduğunu yönündeki sorusuna yanıt veren Işık, “Onun ne olduğuna milletimiz karar verecek. Kendisi düne kadar haşhaşiydi. Bugün ne olduğunu kendisi önce öğrensin. Kendisinin bugün haşhaşi dedikleri ile sarmaş dolaş olan görüntülerini kendine iade ediyoruz. Onların açıklamasını yapsın. Kimseyi tepeden bakarak küçük görme hakkına sahip değildir. Kula kul olanlar buralarda adam gibi konuşup dolaşamazlar. Onların haşhaşi dedikleri buradaki vatan evlatlarıdır. Ağzından çıkanı kulağı duysun haddini bilsin.” ifadelerini kullandı.

"BU SONUÇLAR ALİM IŞIK’I BAŞKAN YAPACAKTIR"

YSK’ya verilen dilekçeler neticesinde 24 saat içerisinde kurul yetkililerinin müracaatlarını değerlendireceğini belirten Işık, “Eğer sandıkların sayılmasına karar verirlerse örneğin sandıkların tekrar açılıp sayılmasına karar verirlerse bu süreç sonuçlanacak. Artık sayım ne zaman sonuçlanırsa. Tespit edilen MHP’ye verilen oylar çalınıyor. 185 oy almış MHP 12 diye geçmiş. Usulsüz dışarıda pusula bastırıp millete verip içerisinde en fazla yüzde 15 oranında olması gereken oy pusulasının yüzde 50 olduğu görünüyor. Bu bir tarihtir. Bugün demokrasiye kurşun sıkanlar milletin oyuna ve namusuna göz dikenler inanıyorum ki kendi vicdanlarına mahkum olacaktır. Bu sonuçlar Alim Işık’ı başkan yapacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar