MHP İzmir adayı Taşer: Bizim sicilimiz temiz

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçim çalışmalarını işadamları derneklerini ziyaret ederek sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir adayı Taşer: Bizim sicilimiz temiz

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçim çalışmalarını işadamları derneklerini ziyaret ederek sürdürdü. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ile Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret eden Taşer’e, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve İl Başkanı Necat Karataş eşlik etti.

İzmir’in asırlardan beri süregelen bir ticaret kültürü olduğunu belirten Taşer, yaptığı açıklamada, “Yerel hizmet üretiminde modern dünya kentleriyle rekabet edebilen, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerden en iyi şekilde yararlanan, şehrinden dünya markası çıkarabilen belediyecilik anlayışıyla İzmir’i yöneteceğiz.” dedi. İşadamlarına yapacağı projeler hakkında bilgi vererek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da CHP’nin seçim sloganı üzerinden eleştirdi: “Kocaoğlu, tutturmuş bir tekerleme, ‘İzmirliyiz yaparız.’ diyor. 1950 yılında belediyeye devredilen hastaneyi kendileri yapmış gibi propaganda yapıyorlar. Bugüne kadar bu kente ne yaptın, onu açıkla. Evet, İzmirliler yapar ancak sensiz çok daha iyi işler yapar.”

Şehrin zenginliğine bağlı olarak üretken belediyeciliği benimseyeceklerini söyleyen MHP adayı Taşer, “Kentin yıllardır kötü yönetilmesi sonucu sanayicilerimiz İzmir’den kaçar hale geldi. Eskiden Manisa’dan İzmir’e çalışmaya gelen işçiler vardı ama şu an İzmirliler Manisa’ya gidiyor. Kemalpaşa da olmasa İzmir’de sanayi yok denecek kadar kötü durumda.” şeklinde konuştu.

ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara’nın ardından Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman’ı da ziyaret eden Murat Taşer, burada yaptığı konuşmada, “Ben Süpermen değilim ama işi bilirim, işi bileni de bulurum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla seçimin iki parti arasında geçeceği havasını bozduk, çünkü bizim sicilimiz temiz. Amacımız ve tek yapacağımız şey İzmir’e hizmet etmektir. Diğer adayların ilk yapacağı şey ise İzmir’e hesap vermek olacaktır. Bugün İzmir’de sanayicilere çok büyük haksızlık yapılıyor. İzmir’den alınan vergiler yatırım olarak dönmüyorsa bu, iktidarın İzmir’i geri bıraktırma politikasından başka bir şey değildir. İzmir bugüne kadar ayakta durduysa bunu sağlayan İzmirli sanayicilerdir. Bizim belediyecilik anlayışımızda, sanayicilerimizin fikirleri çok önemlidir.” dedi. CİHAN

Yorumlar