MHP: Hükümet, İzmir’deki yolsuzlukların ortaya çıkmasından korkuyor

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, başta Emniyet Teşkilatı olmak üzere hükümet tarafından bürokraside yapılan görev değişiklikleri, “Hükümet, İzmir’deki yolsuzlukların ortaya çıkmasından korkuyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP: Hükümet, İzmir’deki yolsuzlukların ortaya çıkmasından korkuyor

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, başta Emniyet Teşkilatı olmak üzere hükümet tarafından bürokraside yapılan görev değişiklikleri, “Hükümet, İzmir’deki yolsuzlukların ortaya çıkmasından korkuyor. Bu nedenle İzmir’de de görevden almalar yaşanıyor.” diye değerlendirdi.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Karataş, 17 Aralık 2013 günü eşzamanlı düzenlenen üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu da değerlendirerek, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan görev değişikliklerine değindi: “İzmir’de yapılmış bir yolsuzluk hadisesi ortaya çıkmadan önceleri İzmir’i kaygılandıran bazı kamu mallarının özelleştirme adı altında satıldığı aşikâr. Bornova’da Ağaçlı Yol'un satılması, Sümerbank’ın şu anki yerinin satılması söz konusu. Bu yolsuzluklarla mahalli idareler seçimine gidiyoruz. Bu yolsuzluk sadece İstanbul, Ankara ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.”

Yolsuzluklarla mücadele eden savcılar ve emniyet mensuplarının bu iddiaların üzerine kararlılıkla gitmesini isteyen Necat Karataş, “Mevcut iktidar partisi adayları, seçim kampanyalarını nasıl yürütecekler? Halkın arasına girdiklerinde, bir tarafta adaletsizlik, yolsuzluk denildiğinde o tarafa dikkat kesilecek. Herhangi bir vatandaş, ‘hırsız’ dediğinde dönüp bakma ihtiyacı duyacaklar, çünkü partileri gırtlağına kadar yolsuzluğa battı. Adayların işi kolay olmayacak.” diye konuştu.

‘ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI’

MHP’nin yerel seçimlere hazırlık yaparken bir vizyon ortaya koyduğunu söyleyen Karataş, “Üretken belediyecilik anlayışıyla yola çıktık. Kısaca temel özelliklerimiz ayrıştıran değil birleştiren, devlet ve vatandaşı buluşturan, kent ve kentliyi buluşturan, iş ile aşı birleştiren, hizmet ve toplumsal faydayı, geçmişle geleceği, estetik ve doğayı, dürüstlük ve çalışkanlığı, afete karşı tedbir üreten, üretici ve pazarı, teknoloji ve yeniliği, fikirle yatırımı, hayatla eğitimi birleştiren belediyecilik anlayışıyla yol haritamızı çizdik. Adayımız öncelikle her vatandaşımızda olması gerektiği gibi ilkeli ve dürüst olmalı. Üretken, kaynak sağlayabilen, vatandaşın sırtına yük bindirmeden hafifleten, kaynak ortaya koyan bir adayımız olsun dedik. Sağladığı kaynağı hakça bölüşen, eşit hizmet götüren ve hizmetinde ilçesine iline fayda sağlaması gerektiğini söylediğimiz adaylarımız olacak.” dedi.

Karataş, partisinin 14 ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayının, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 29 Aralık’ta Kültürpark'ta düzenlenecek toplantıyla tanıtılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar