MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Hükümetin siyasi ömrü tamamlanmıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, 17 Aralık itibariyle iktidarın suçüstü yakalandığını belirterek, hükümetin siyasi ömrünün tamamlandığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Hükümetin siyasi ömrü tamamlanmıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, 17 Aralık itibariyle iktidarın suçüstü yakalandığını belirterek, hükümetin siyasi ömrünün tamamlandığını ifade etti.

Gaziantep’te, partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, yolsuzluk ve rüşvet olayları hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi ülke gerçeklerini, iktidarın yolsuzluklarını, iktidarın halkı yokluk ve sefalet içerisine koyduğu gerçeğini anlatırken hiçbir şekilde sokakta olmayacaktır. Bizim için sokak ve meydan arasında çok belirgin fark vardır.” dedi.

Yalçın, 17 Aralık ile iktidarın ayıplı halinin bu aziz millet tarafından tespit ve teşhis edildiğini ifade etti. Yalçın, şunları dile getirdi: “17 Aralık operasyonu ile birlikte ülkenin içine düştüğü fevkalade kötü yönetim tarzı şu anda halkımız tarafından dikkatle takip edilmektedir. 17 Aralık, esasında bu millet için de bu hükümet için de bir dönüm noktası niteliğindedir. 17 Aralık’ta iktidar suçüstü yakalanmıştır. Sayın Başbakan meydanlara çıkıp ne kadar bu suçüstü halini gizlemeye çalışsa da gerek kendi çocukları, gerek bakan ve çocuklarının bu yolsuzluklarını örtme gayreti içerisinde de olsa bunu kapatmaya muktedir olamayacak, bu süreci kendi lehine çeviremeyecektir.”

Hükümetin, böyle bir tavrını şiddetle kınadıklarını vurgulayan Yalçın, “Artık 12 yıl sonra hükümetin siyasi ömrü bizce tamamlanmıştır. 12 yıl boyunca millete çektirdiği zulüm, milleti götürdüğü uçurum artık alenen ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Başbakan'ın paralel yapı suçlamalarıyla aslında Suriye’de ve Irak’ta meydana gelen alternatif devlet gerçeğini gizlemeye çalıştığını ileri sürdü. Yalçın, “Beraber yol yürüdüğü insanlarla geçinemeyen Sayın Başbakan, bir öcü, bir paralel suçlamasıyla esasında milletimizin gözünden hemen arkamızda, arka bahçemizde Suriye’de ve Irak’ta meydana gelen alternatif devlet gerçeğini gizlemeye çalışmaktadır. Esasında ilgilenilmesi gereken konu, ayrışma süreciyle birlikte ortaya koydukları terörle pazarlık sürecidir. Bu süreç Türkiye’yi büyük bir çıkmaza sokmuştur. Bu seçimlerden itibaren PKK terör örgütü üyeleri ve o örgütün Meclis'teki mazbatalı, kravatlı terörist temsilcileri, 31 Mart sabahında bu ülkeyi nasıl böleriz, sınırı nasıl çizeriz hesabı içerisindedirler.” açıklamalarına yer verdi.

17 Aralık sonrasında siyasi iktidarın çöküşünün başladığını belirten Yalçın, “Bu çöküş karşısında Sayın Başbakan'ın sinir bozukluğu, asabının bozulması, fiyakasının dağılması bu sebeptendir. Sayın Başbakan, oğlunun savcıya ifade vermemesi için damadının yargılanmaması için çaba sarf etmektedir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Açıklamaların ardından MHP Gaziantep Belediye başkan adayları tanıtılarak seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleştirildi.


CİHAN

Yorumlar