MHP Büyükşehir adayı Uzunırmak: 120 projeyle Aydın'a talibim

MHP Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak, Aydın Teknik Ekonomi Sosyal Konseyi (AYTESKON) üyelerine projelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
MHP Büyükşehir adayı Uzunırmak: 120 projeyle Aydın'a talibim

MHP Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak, Aydın Teknik Ekonomi Sosyal Konseyi (AYTESKON) üyelerine projelerini anlattı. Aydın Barosu sosyal tesislerindeki toplantının açılış konuşmasını yapan AYTESKON Başkanı Sümer Germen, amaçlarının şehrin öncelikli sıkıntılarını belirlemek, başkan adaylarının projeleri hakkında bilgi sahibi olmak ve en önemlisi de Aydın’a daha güzel nasıl katkı sağlanacağını tartışmak olduğunu söyledi.

Aydın’a hizmette en iyi adayın kendisi olduğunu ve bunu projeleriyle göstereceğini iddia eden Uzunırmak ise 18 ana başlık halinde 120 projeyle Aydın’ı büyük ve bütün şehir yapacaklarını ifade etti. "Sorgulanmamış hayat, yaşanmış sayılmaz." diyerek, mevcut durumun sivil toplum kuruluşları ve herkes tarafından sorgulanmasını gerektiğini kaydeden MHP adayı Uzunırmak, “Bugüne kadar Aydın’daki sivil toplum kuruluşları yönetimi nasıl sorguladı, onu merak ediyorum. Aydın’ı yönetenler, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine ne kadar değer verdi? Bunu sorgulamamız lazım. Geliriz, şu projeleri öngörüyoruz deriz. Siz bir irade beyan edersiniz. Beş yıl hiç uğramayız, bildiğimiz yapar geçeriz, beş yıl sonra bir daha karşınıza geldiğimizde yüzümüz kızarmazsa bu iş olmaz. Önce bunu sorgulamamız gerekiyor.” dedi. Büyükşehirin farklı bir yapılanma olduğunu ve halka yük getireceğini ancak iktidarın seçim kaygısıyla bunu beş yıl ertelediğini öne süren Ali Uzunırmak, bazı vergilerde yüzde 300 artış olacağını iddia etti: “Büyükşehir, bütünşehir tartışılmalı. En iyi bu işi ben yaparım. İstenilen platformda bunu ispat edebilirim. Büyükşehir uygulamaları, öz olarak plan ve hizmet bütünlüğü amaçlar. Bu da gelecek yıllarda şehrin altyapısıyla üstyapısıyla hazırlanmasıdır. Büyükşehir Yasası'nda bazı uygulamalar var ki vatandaşı sıkıntıya sokacak. Hazırladığımız projelerimizle yol haritamızı çizdik. Çok teferruatlı projeler; 18 ana başlıkta topladığımız 120 projemiz var. Bunları zamanı geldiğinde hepsini açıklayacağız. Sosyal projelerimiz de var.”

AYTESKON üyelerinin sorularını da cevaplayan Uzunırmak, diğer adaylarla aynı ortamda yapılacak bu tür programların daha verimli olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar