MHP Büyükşehir adayı Taşer: İzmir'in önünü CHP kesti, AKP geriletti

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, “Sanayicilerimiz ve ticaret erbabımız sayesinde İzmir, tüm engellemelere rağmen üzerine düşeni yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP Büyükşehir adayı Taşer: İzmir'in önünü CHP kesti, AKP geriletti

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, “Sanayicilerimiz ve ticaret erbabımız sayesinde İzmir, tüm engellemelere rağmen üzerine düşeni yapıyor. Sanayicimiz çalışıyor, belediye ve bürokrasi yatıyor. Biz bu çalışmaların önünü açmak için geliyoruz. İzmir’in önünü CHP kesti, AKP geriletti.” dedi. Taşer, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

İzmirlilere nasıl bir şehir hayal ettiklerini anlatmaya çalıştıklarını belirten MHP adayı Taşer, iş dünyasını temsil eden kurumların da bu süreçte önemli bir yeri olduğunu söyledi. EBSO Başkanı Yorgancılar’a, İzmir’in geri kalmadığını belirten açıklamaları için teşekkür ederek, “İzmirlilerin Çeşme’ye gitmesi eleştiriliyor ama İzmir’de nüfusun yüzde 32’si sanayide çalışıyor. Yabancı yatırımların yüzde 23’ü, İzmirli sanayici ve işadamları tarafından getirildi. Marka ve patent açısından da İzmir, diğer kentlerden önde. Bunları rakamlarla ortaya koydunuz ancak 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca ekonomide söz sahibi olan kentte, 2012 yılında 32,6 milyar liralık vergi gelirine karşılık 7,2 milyar liralık yatırım var. İzmir’in Kayseri’den, Konya’dan geri kaldığı söylemleri bizi rencide ediyor.” dedi. Belediyelerde üst düzey yönetici olarak edindiği tecrübeleri İzmir için değerlendirmek istediğini söyleyen Murat Taşer, “İzmir’de altyapıya 850 milyon dolar harcadık, bir yılda 11,7 kilometre metro yaptık. Evka projelerimizle binlerce İzmirli ev sahibi oldu. Bu hizmetlere devam etmeyi diliyoruz. İyi bir ekip olarak iddialıyız. İzmir, MHP’li başkanlara hazır olsun.” şeklinde konuştu.

Ender Yorgancılar ise yerel seçimlerde kazananın İzmir olması gerektiğini vurgulayarak, “İşimiz üretimle, ihracatla, istihdamla. Ülkemize bizim de hizmetimiz bu yönde. İzmir çok güzel bir yer ve yapacak çok şey var. 30 Mart’ta kazanan İzmir olsun.” dedi. Ankara ve İstanbul haricinde İzmir'le kıyaslanan illerin son 8-10 senede sıçrama yaptığını hatırlatan EBSO Başkanı, “Her ülkede öne çıkan kentler var. Türkiye’de başkent Ankara, İstanbul finans merkezi. İzmir de kendisiyle aynı düzeydeki kentlerle birlikte değerlendirilmeli. ‘İzmir'i İstanbul yaparız’ dersek, yanlışın içine gireriz. İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi ve cumhuriyetten bu yana baktığımızda ticaret, sanayi ve turizmin yanısıra bir liman kenti olarak geniş bir mozaikte bugüne kadar gelmiş. Bizim de görevimiz daha ileri götürmek. İzmir sevdalısı olarak kentimizin kalkınması ve şehre olan borcumuzu ödemek için burada hizmet veriyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar