MHP Afyonkarahisar adayı Çetinkaya: Havası en kirli iller arasındayız

MHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Fatih Çetinkaya, jeotermal enerji olmasına rağmen havası en kirli illerin başında geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Afyonkarahisar adayı Çetinkaya: Havası en kirli iller arasındayız

MHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Fatih Çetinkaya, jeotermal enerji olmasına rağmen havası en kirli illerin başında geldiğini söyledi. Seçim gezileri kapsamında 12 bin konutu ısıtan Afyon Jeotermal A.Ş. (AFJET) Yönetim Kurulu'nu ziyaret eden Çetinkaya, jeotermalden faydalanarak hava kirliliğini bitirmek için çalışacaklarını söyledi. Hava kirliliğinin AFJET’le çözülmesi gerektiğini ifade eden Çetinkaya, jeotermal ve doğalgazı imkan olan bütün mahallelere yaygınlaştıracaklarını vaadetti.

Afyonkarahisar’ın havası en kirli şehirler arasında bulunduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Jeotermal ve doğalgaza sahip olduğumuz halde hava kirliliğinin yüksek olmasını anlayamıyorum. 200 bin nüfusu olmasına rağmen havası en kirli şehirlerden biri. Bu kirliliğin sebeplerinden biri, AFJET ile ısınan 15 bin konutun sayısının çoğaltılmaması. Ben isterim ki birinci hedefimiz bu olsun.” dedi.

MHP adayı Fatih Çetinkaya ayrıca en büyük sıkıntıların başında işsizliğin geldiğini, Afyonkarahisar'da yüzde 13’ten 19’a çıkmış durumda olduğunu kaydetti: “İşadamlarımız ve gerçekten istihdam etmek isteyen arkadaşlarımız, ‘Biz işçi bulamıyoruz.’ diyorlar. Haklılar, onlar vasıflı eleman arıyor. Afyonkarahisar’daki işsizlerin geneli vasıfsız eleman. İşte bu noktada istihdam garantili ara eleman yetiştiren kurslar düzenleyeceğiz. Özellikle teknolojik seracılık konusunda ciddi çalışmalar yapacağız.”

Ziyarette AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk de çalışmaları hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar