MHP adayları, veterinerler odasında projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayvansal gıda maddeleri üzerindeki monopolcü yaklaşımlara son verecek çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayları, veterinerler odasında projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayvansal gıda maddeleri üzerindeki monopolcü yaklaşımlara son verecek çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Sözlü ve MHP Seyhan adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş ile birlikte Adana Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yanan Sözlü, hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi. Sözlü, toplum sağlığı açından temel olan hayvansal gıdalara ulaşımda tüketiciler açısından çeşitli sıkıntılar olduğunu vurguladı.

Sözlü, başta et olmak üzere hayvansal gıda sektöründe tüketicinin korunması, yine özellikle et ürünlerinin makul fiyatlara çekilmesi hususunda bir çabanın olmadığını vurgularken, bu eksikliğin yanlış politikanın devam edemeyeceğini kaydetti. Gerekirse et ve süt üretim tesislerini artırma konusunda müdahil olunabileceğini söyleyen Sözlü, “Hayvansal gıda ve ürünlerde oluşan tekelci anlayışları kıracağız." mesajı verdi.

Hayvancılığı geliştirmek noktasında Veteriner Hekimler Odası ve Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği Birlikleri ile işbirliği yapacaklarını kaydeden Sözlü, "Kararlı ve disiplinli bir çalışma ile 5 yılda hayvan ırklarını geliştirmek mümkündür. Bu konuda köylülerimizi bilinçlendireceğiz. Kendi memleketimize has ırkları korumalı ve gelecek nesillere de aktarmalıyız." dedi.

HAYVAN BARINAKLARI KONUSU
Kendisinin evinde 3 köpek bulunduğunu söyleyen Sözlü, bu hayvanların yemek, koşmak ve sevgi istediğini ifade etti. Adana'da hayvan barınaklarının yeterli olmadığını, Sarıçam gibi doğal ortamlarda, yemek bulabileceği ve koşabilecekleri geniş alanlara ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Sözlü, “Hayvan severlerimizin gönlü müsterih olsun. Gereken ne ise yapacağız.” diye konuştu.

MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan da tarım ve hayvancılıkta eskiden kendi kendine yeten ülke durumunda olan Türkiye'nin, şimdi bu alanda ithalatçı hale geldiğine dikkat çekti. Dünyada bugün özellikle siber alemde ve gıdada bağımsızlığın önemli olduğunu söyleyen Çalışkan, "Türkiye bugün elinde ne var ise satıyor. Bu müflis tüccar mantığıdır. Dünyada siber ve gıdada bir savaş vardır. Bu konuda sağlıklı bir çalışma yapamaz isek yarın başka ülkeler bu konularda ambargo uygularsa çok zor durumda kalabiliriz. Tam bağımsız bir Türkiye olabilmemiz için hem siber alemde, hem de gıda üretiminde kimseye bağımlı olmamalıyız." diye konuştu.

MHP Çukurova Belediye başkan adayı Ali Uğur Akbaş ise, Çukurova ilçesinin 16 köyü bulunduğunu belirterek, bu bölgedeki her türlü projede veteriner hekimlerle çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gaffar Aktoz da tarım kentlerinin oluşturulması, hayvancılık şirketlerinin kurulması, donanımlı kesimhane yapılması, organik bal üretimine geçilmesi, markalaşmaya önem verilmesini isteyerek, belediyede hayvancılık ve kırsal kalkınma dairesinin kurulmasını, doğal hayatın korunarak sokak hayvanları için barınakların yapılması gerektiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar