MHP adayı Özsoy: Kaset montaj değil, gerçek

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının montaj olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Özsoy: Kaset montaj değil, gerçek

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının montaj olmadığını söyledi. Özsoy, “Kaset tamamen gerçektir.” dedi. Özsoy, yakın zamanda ise Başkan Mehmet Özhaseki ile ilgili yolsuzlukları da açıklayacağını ileri sürdü.

MHP Büyükşehir adayı Mustafa Özsoy, AKP’nin adayı, mevcut Başkan Mehmet Özhaseki’nin, projelerini, büyükşehir belediye logolu olarak billboardlarda tanıtmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki billboardların önünde açıklama yapan Özsoy, belediyenin tüm imkanlarının kullanıldığını ifade ederek, savcıları göre çağırdı. Özsoy, Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulanacağını söyledi.

Özhaseki’nin açıkladığı projelerinin Büyükşehir Belediyesi ile alakasının bulunmadığını ifade eden Özsoy, “Billboardlarda asılı olan Sahabiye Projesi de tıpkı geçtiğimiz haftalarda asılan eski sanayi projesi gibi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin meclis, encümen, imar komisyonu gibi hiçbir resmi karar organında bahsi geçmeyen, karar alınmamış projelerdir. Bu durumu MHP’li meclis üyelerinden de teyit edebilirsiniz. Böylece AKP Büyükşehir Belediye başkan adayının şahsına ait projeler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları kullanılarak belediyenin projeleri gibi kamuoyuna tanıtılmaktadır. Bu durum hem adaylar arasında haksız rekabeti neden olmakta hem de seçim yasakları ihlal edilmekte, belediyenin imkanları haksız, hukuksuz bir şekilde AKP adayına peşkeş çekilmektedir.” dedi.

Daha sonra gazetecilerin, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını sorması üzerine Özsoy, kasetin montaj olmadığını söyledi. Özsoy, “Sayın genel başkanımız o konu ile ilgili açıklama yaptı. Montaj olduğu söyleniyor. Montaj olmadığı sayın Başbakan’a düşüyor. Bilal Erdoğan’ı aradığında uykudan kalkıyor. Sosyolojik ve felsefi bir durumdur. Bu, montaj değil, gerçektir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar