MHP adayı Ferhat Günaydın, otopark paylarının peşine düştü

Seçim çalışmalarına Gülsan Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek devam eden MHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Ferhat Günaydın, otopark paylarının peşine düştü

Seçim çalışmalarına Gülsan Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek devam eden MHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Ferhat Günaydın, şehrin otopark sorununun çözülmesi için toplanan vergi paylarının Büyükşehir Belediyesi tarafından amaç dışı kullanıldığını öne sürdü.

Samsun’un çok ciddi otopark sorunu yaşadığını ve bunun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Günaydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni yasal sorumluluklarını yerine getirmemek ve vatandaşlardan toplanan otopark paralarını yasalara aykırı bir şekilde başka alanlara harcamakla suçladı. 3194 ve 3030 sayılı imar ve büyükşehir yasaları ile 21624 sayılı otopark yönetmeliğinin büyükşehir belediyelerini 'kentin otopark sorununu çözmekle' görevlendirdiğini belirten Ferhat Günaydın “Bu amaçla inşaat sahiplerinden toplanan paralar başka yerlere harcanamaz; bu suçtur.” dedi.

Başkan Yılmaz’a “Bu amaçla son on beş yılda ilgili hesaplarda kaç lira toplandı? Belediye tarafından kaç araçlık otopark yapıldı? Bu otoparklar kaça mal oldu? Toplanan paralar nereye ve hangi yetkiyle harcandı?” sorularını yönelten Dr. Günaydın “Halkın bunları bilmeye hakkı olduğunu” söyledi. Başkan Yılmaz’ın seçim dönemlerinde binlerce otopark sözü verdiğini ancak Büyük Cami önündeki yeraltı otoparkından başka bir otopark yapamadığını belirten MHP adayı Günaydın, şunları dile getirdi: "O da tam bir mühendislik faciasıdır. Milletin paraları sorumsuzca harcanmış adeta toprağa gömülmüştür. 20 kilometreden fazla fore kazığın çakıldığı ve en az on beş milyon liraya mal olan yaklaşık seksen-yüz araçlık bu otopark dünyanın en pahalı otoparkıdır. Yusuf Bey’in bu kente otopark adına yaptım diyebileceği tek eser de maalesef bu mühendislik faciasıdır.”

Son on beş yılda toplanan paraların amaç doğrultusunda harcanması halinde kentin en önemli sorunu olan ulaşım sorununun büyük ölçüde çözümlenmiş olacağını belirten Dr. Günaydın, “Bizim iktidarımızda halkın parası yasaların gösterdiği yerlerde ve yasaların emrettiği şekilde harcanacaktır.” dedi. Yaşananların tam bir utanç tablosu olduğunu vurgulayan Günaydın, "Halk 30 Mart'ta bu duruma gerekli cevabı verecek ve hak ettiği şekilde yönetilecektir." diyerek sözlerini bitirdi. CİHAN

Yorumlar