MHP aday Özsoy: Kayseri’de trafik çilesini bitirecek projemiz hazır

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de halkın en büyük şikayetlerinden birisinin şehir içi trafik yoğunluğu olduğunu belirterek, bugüne kadar yapılmayan çözümü gerçekleştireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP aday Özsoy: Kayseri’de trafik çilesini bitirecek projemiz hazır

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’de halkın en büyük şikayetlerinden birisinin şehir içi trafik yoğunluğu olduğunu belirterek, bugüne kadar yapılmayan çözümü gerçekleştireceklerini söyledi. Özsoy, şehir içinde çok sayıda trafik lambaları olduğunu hatırlatarak, araştırma ve incelemeler sonucunda yapacakları 38 kavşakla sinyalizasyonların kaldırılacağını söyledi. Trafik bahane edilerek şehir içine ilçe araçlarının sokulmadığını hatırlatan Özsoy, “Maalesef ilçeden gelen insanlarımız şehir merkezine sokulmadığına şahit olduk. Biz bu trafik düzenlemesi sonrasında herhangi bir aracın ya da ulaşımın şehir içine girmemesi yönündeki yasağı kaldıracağız” dedi. Özsoy, ayrıca içme suyunda kırsalda yaşayanları destekleme, kırsalda yaşamı kolaylaştırma adına mahalle statüsü kazanan köylerde su ücreti alınmayacağını duyurdu.

“Ulaşım sorunumuz şehir içinde her geçen gün katlanarak büyüyor” diyen Mustafa Özsoy, yapmağı planladıkları çalışmaları anlattı: “Biz şehirde 38 tane köprülü kavşak ihtiyacı tespit ettik. Şehrin trafiği için olmazsa olmaz kavşak çalışmaları bunlar. Bu sayede şehirde adım başına konulan trafik sinyalizasyonu kalkacak. Çünkü ülkemizin petrolü yok. İthal geliyor. O nedenle bu sinyalizasyonlar ciddi anlamda yakıt masrafı oluşuyor. Bunun sonlandıracağız. Biz bu şehri herkese yönettireceğiz. Bu şehirde demokrasi anlayışı olacak. Şehirde kimsenin ayrımcılığı olmadan birlikte yaşayacaktır. Kim olursa olsun, nereden gelmişse gelsin o insanlar bu şehri yönetmelidir. Ahmet, Mehmet, doğu, batı, güney, kuzey diye ayırım olmayacak. Şehir merkezine ilçeden gelen araçların girmesi yasağı sona erecek. Ki biz trafik konusunu çözdüğümüzde hiçbir sorun kalmayacak. Rahmetli belediye başkanı Osman Kavuncu’nun yaptığı 50 yıllık şehir planı bitti. Çünkü şehir büyüdü ve hazırlık yapılmadı. Mevcut yönetim marifeti ile her şey keyfe göre yapılmış. Siz dünyadaki ilim ve bilim kullanılmadan yapılan planlama rant işine dönmüş ve şehir karma karışık duruma geldi. Rant üzerine planlanan çalışma şehri alt üst etmiş. Biz burada şehrin çözümü için ürettiğimiz proje ile en büyük sorun olacak trafik çözülecek ve araçların girmesi girmemesi sorun olmaktan çıkacak.”

-KIRSALDA YAŞAYANLARA DESTEK VE TEŞVİK İÇİN KÖYLERDE YAŞAYANLARDAN SU PARASI ALMAYACAĞIZ

Mustafa Özsoy, su projeleri olduğunu hatırlatarak, “Mevcut yönetim, daha önceleri “Allah’ın suyuna paramı vereceğiz” dediler. Ama göreve gelince böyle olmadı. Geçen yıl KASKİ 44 trilyon lira kar etmiş. Burası bir ticaret hanemi yoksa insanlarımıza hizmet sunan bir sosyal müesseseler mi? Az kar etsin. Hiç kar etmesin. Çünkü insanlarımıza bu pahalılıkta su fiyatının yüksek olmasıyla eziyet edilemez. Metreküpü Türkiye’de en fazla su fiyatı Kayseri’de. 2.5 liradır. Biz bunu ilk etapta 1 liraya düşüreceğiz. Çünkü burasının hizmet amacı bellidir. İşyerlerinde düşüreceğiz. Köylerden su parası almayacağız. Yüzde 70’i yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlarımız, bu fiyat indirimi ile yıllık 500 lira ceplerinde para kalacak. Bununla biz insanlarımıza oy karşılığında altın vermiyoruz. Bir kesime vermiyoruz. Şehir halkının bütün fertlerine en üç, dört altınla kendi paralarının kendi ceplerinde kalacak. Bu sayede insanımız belki Pazar payını çıkartacak. Elektrik parasını karşılayacak. Bu projemiz araştırılırdı ve gerçekçi projedir. Oy için yapılan bir proje değildir” dedi.

-ŞEHİRLERARASI ULAŞIM, ŞEHİR İNSANININ DA BULUŞTUĞU TEK NOKTADA OLACAK

Kayseri’nin gerek şehir içi ulaşımda gerekse şehirlerarası ulaşımda ikiye bölündüğünü aktaran Mustafa Özsoy, şehrin her yönde olduğu gibi ulaşımda da doğu ve batı garajı olarak ayrıştırıldığını, şehirlerarası ulaşımda ise tramvayın geçmediği bir noktaya terminal yapıldığını söyledi. Özsoy, ilk işlerinden birisinin Erkilet bölgesinde tek bir noktaya doğu ve batı garajları ile şehirlerarası terminali taşıyacaklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Biz şehirlerarası yeni termonal için proje çalışmasını yaptık. Artık insanlarımızın buluşacağı tek bir nokta olacak. Bu insanlarımızın aynı zamanda şehir merkezine giriş çıkışları da kolaylıkla sağlanacak. 24 saat burada bazı hizmetlerde verilecek. İlçeden gelen insanlarımızın ürettikleri ürünlerde burada oluşturulacak modern bir Pazar yerinde satışa sunumu sağlanacak. Burası hem şehirde yaşayan insanlarımızın faydalandığı Pazar ve şehirlerarası terminal özelliği taşıyacak, hem de insanlarımız yılın bütün günü ihtiyaçlarını karşılama, üretenlerinde satışlarını yapabileceği modern pazara sahip olacak” dedi.
CİHAN

Yorumlar