Mezuniyet törenleri okullarda yapılacak

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, son yıllarda yapılan mezuniyet törenlerinde abartıya kaçıldığını, öğrencilik anlayışı ve felsefesinden uzaklaşıldığını belirterek, “Törenler velilerimizi de sıkıntıya sokuyor....

Google Haberlere Abone ol
Mezuniyet törenleri okullarda yapılacak

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, son yıllarda yapılan mezuniyet törenlerinde abartıya kaçıldığını, öğrencilik anlayışı ve felsefesinden uzaklaşıldığını belirterek, “Törenler velilerimizi de sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle mezuniyet törenlerinin okullarda yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bursa'daki 17 ilçe milli eğitim müdürünün katılımıyla Orhangazi’de gerçekleştirilen toplantıda Bursa eğitimi masaya yatırıldı. Yaklaşan yıl sonu ile bu dönemde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici başkanlık yaptı.

Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri anısına saygı duruşuyla başlayan toplantı Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın’ın bilgilendirme yapması ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, 6528 Sayılı kanun ile eğitim alanında önemli değişiklikler olduğunu belirterek, kanunda yer alan öğretmen alımları, değişen okul türleri, dershanelerin durumu ve dönüşümleri, maarif müfettişliği, harcırah kanunu ile teşkilat yapısında ki değişiklikler ve yürürlükten kaldırılan kanunlar hakkında bilgi verdi.

MEZUNİYET TÖRENLERİ OKULLARDA YAPILACAK

Yaklaşan yıl sonu nedeniyle okullarda yapılan mezuniyet törenlerine değinen Mustafa Bilici, “Son yıllarda hemen hemen her seviyedeki okullarda mezuniyet törenleri düzenleniyor. Farklı yerlerde yapılan ve abartıya kaçan bu törenlerde öğrencilik anlayışından ve felsefesinden uzaklaşıldığını görüyoruz. Törenler velilerimizi de sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle mezuniyet törenlerinin okullarda yapılmasını istiyoruz” dedi.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılıyla ilgili hazırlıkların şimdiden başladığını belirten Bilici, “Bu yıl uygulamaya konulan TEOG sınavları neticesinde öğrencilerimiz ortaöğretim kurumlarına yerleşecek. Bu konuda her ilçemizde rehberlik büroları kurulacak. Tercih yapacak öğrencilerimiz bu bürolardan danışmanlık hizmeti alacak. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak. Her öğrencimiz durumlarına göre mutlaka bir ortaöğretim okuluna kayıt yaptıracak” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar