Mezarda çıkan ceset savcılık tarafından Adli Tıp’a gönderildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden bir vatandaş için dün akşam kazılan mezarda başka bir cesede rastlanmıştı. Bu sabah olay yerine gelen savcı cesede ait tüm kemikleri çıkartıp incelenmesi için İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Mezarda çıkan ceset savcılık tarafından Adli Tıp’a gönderildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden bir vatandaş için dün akşam kazılan mezarda başka bir cesede rastlanmıştı. Bu sabah olay yerine gelen savcı cesede ait tüm kemikleri çıkartıp incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün gece trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki İbrahim Nayır için açılan mezardan, battaniyeye sarılı bir ceset çıkmıştı. Cesedi gören vatandaşlar durumu Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İnceleme yapan emniyet ekibi, durumu savcılığa bildirdi. Dün geceden beri emniyet mensupları tarafından güvenlik altında tutulan ceset için Cizre Adliyesi’nden Cumhuriyet Savcısı Taner Şen, bugün mezarlığa gelip incelemelerde bulundu.

Askeri dedektifle mezarlık çevresi ve mezardan çıkan ceset üzerinde olası bir patlayıcıya karşı aranmasını isteyen savcı Şen, daha sonra cesedin çıkartılmasını istedi. Battaniyeye sarılı cesedin mezarlıktan çıkartılmasından sonra savcı Taner Şen, kemikleri inceledikten sonra bütün kemikleri, elbiseleri ve olay yerinden örnek toprak alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemeden sonra kemiklerin kime ait olduğu belirtileceği ifade edildi.

Şırnak Barosu’na bağlı Avukat Sertaç Özkan, “Battaniyeye sarılı ‘leşkeri’ tabir edilen bir giysi ve ‘mekap’ diye tabir edilen bir ayakkabılı bir cesede ait kemik parçaları alıp şuan savcılık delil torbasına koyarak onları İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini düşünüyoruz. Şuan savcılıkta birçok kayıp başvurusu var. Bunlarla ilgili savcılıkta DNA örnekleri var. Bu mezarda aldığımız kemiklerle ilgili İstanbul Adli Tıp’ta gerekli DNA karşılaştırmalar yapılacak. Ondan sonra eğer kayıp başvurusundaki DNA örnekleri uyarsa böylelikle bu cenaze ailelerine bildirilecek. Çalışmalar şuan sona erdi. Mezarda bizim ilk izlenimlerimiz bu 90’lı yıllardaki faili meçhullerle olduğunu düşünüyoruz. Fakat şuanda o konu ile ilgili bir fikir beyan etmek çok erkendir. Önümüzdeki süreçte açığa kavuşur.” dedi.

Öte yandan, olayı kamuoyu ile paylaşmak için olay yerinde haber takibi yapan gazeteciler, Cumhuriyet Savcısı Taner şen tarafından olay bölgesinden uzaklaştırılmasının istedi. Olay yerinde çekilen güvenlik şeridin arkasında görüntü çeken gazetecilerin olay yerinden savcı Şen, tarafından uzaklaştırılması dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar