Mevlana'ya Kur'an kursu

Kayseri Talas Belediyesi ve hayırsever Mustafa Çelen tarafından yaptırılan Kubat Kur'an Kursu ve Mescidi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
Mevlana'ya Kur'an kursu

Kayseri Talas Belediyesi ve hayırsever Mustafa Çelen tarafından yaptırılan Kubat Kur'an Kursu ve Mescidi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi Cemil Baba Caddesi'ndeki bir binanın sakini hayırsever Mustafa Çelen, evini Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağışladı. Talas Belediyesi'nin iç tefrişatını gerçekleştirdiği Kubat Kur'an Kursu ve Mescidi törenle açıldı. Törene Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın yanı sıra, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, İlçe Müftüsü Turgut Erhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, vermenin, bağışta bulunmanın kolay bir iş olmadığını belirterek, hayırsevere teşekkür etti. Başkan Yıldırım, "Hamdolsun büyüyen gelişen Talas’ta ortalama her ay bir hayırlı hizmet düşüyor. Bu da bizi mutlu ve memnun ediyor. Bu bize yeter mi hayır yetmez, bizlerin bu uğurda gayret etmesi lazım, temel koyması lazım. O açıdan Talas’ın şöyle bir güzelliği var, kurumlar gönül gönüle çalışıyor, hiçbirimizin ayrı gayrısı yok. Talas’ı geliştirme noktasında hepimiz mesai arkadaşıyız." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise hayırlı bir işin açılışında birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Maraşlıgil, "Burada bir cami ve kuran kursu yapılmış. Peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var, 'Bir insanı camiden içeri girerken ve çıkarken görürseniz onun imanına şahit olun'. İkincisi ise bir insan bir mescit, cami yaptırsın ya da bir ampul taksın, bu o kişinin imanını gösteriyor ki bu imanın göstergesi garantisi Kur’an'da beyan ediliyor. Demek bir insan mescit ve cami yaptırıyorsa iman var ki ona yaptırıyor." dedi.

İlçe Müftüsü Turgut Erhan da Talas'ın hızla geliştiğini belirterek, "Başkanımız dedi ki otuz bin nüfus çok kısa bir süre içerisinde 120 bin nüfusa çıktı. Burada hakikaten hanımefendilerin oturup bildiklerini tekrar edeceği, bilmediklerini öğrenecekleri ya da yanlış bildiği şeyleri düzelteceği mekanlara ihtiyaçları var. Bu vesileyle emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar