Mevlana Şiir Yarışması’nın birincisi 'Aynı Ananın Acıları' oldu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mevlana Şiir Yarışması’nın birincisi 'Aynı Ananın Acıları' oldu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. Birinciliği, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nesibe Emine Atkı, 'Aynı Ananın Acıları' isimli şiiri ile elde etti.

'Mevlana’da Kardeşlik' temasıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları, Ördekli Kültür Merkezi’nde açıklandı. Törene, Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Dernek Başkanı Cafer Altay, jüri üyeleri ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

'AYNI ANANIN ACILARI' DUYGULANDIRDI

İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nesibe Emine Atkı, 'Aynı Ananın Acıları' isimli şiiri ile birincilik elde etti. Ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden alan Atkı, ardından şiirini okudu. Okurken zaman zaman duygulanan Atkı, dinleyenleri de duygulandırdı.

Yarışmada, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Yıkmaz ikinci, Nuri Erbak Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Gülsün üçüncü oldu. Gürsu Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Yardımcı ile Netacibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Sinem Özaşkın mansiyon ödülüne layık görüldü. Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencisi Egemen Çağşırlı Osmangazi Belediyesi Özel Ödülü alırken, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi öğrencisi Sema Duman ise Mevlana Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Özel Ödülüne layık görüldü.

DÜNDAR: ATALARIMIZIN GİTMEDİĞİ YERE GİDİP BİR ŞEY YAPABİLMELİYİZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, rutin belediye hizmetlerinin dışında edebiyat, kültür sanat ve sosyal faaliyetlerle Bursa dışına çıktıklarını, Balkanlara, Kafkaslara gittiklerini dile getirdi. “Yapmış olduğumuz işler bence atalarımızın yaptığını tamirden ibaret” diyen Başkan Dündar, şunları dile getirdi: “Güney Afrika’ya gittik, Osmanlı’nın oraya gidip, oradaki Müslümanların arasındaki itilafları çözmek için bir alim gönderdiğini gördük. Oraya bir cami yapmışlar. Bugün uçakla Güney Afrika’ya gitmek 11 saat. Nasıl gitmişler onu siz tahayyül edin. O zaman bizim de çok daha farklı bir vizyonla, çok daha farklı çalışma metotları ile iş üretmemiz gerektiğini buradan anlamamız lazım. Bizler eğer kendimizi başarılı addedeceksek, atalarımızın gitmediği yere gidip bir şey yapabilirsek, ancak o zaman başarılı oluruz.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE ÇAPINDA YAPILACAK”

Edebiyat yarışmalarının da böyle bir çalışma düşüncesine hizmet edeceğini ifade eden Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, Feraici Zade Mehmet Efendi Oyun Yarışması ve Mevlana yarışması ile o felsefeyi bu günlere taşıdıklarını kaydetti. Bu yıl ki yarışmasının ‘Kardeşlik’ teması ile yapıldığını hatırlatan Dündar, son demende yaşananlara bakıldığında temanın da çok iyi seçildiğini vurguladı. Yarışmaya ilk başladıklarında Osmangazi sınırları içine yapıldığını anlatan Dündar, bu yıl lise düzeyinde olduğunu, gelecek yıl ise Türkiye çapında yapacaklarını söyledi.

Dündar, yarışmaya 134 eser katıldığını, 29 Kasım’da sona erdiğini ve 7 eserin ödül almaya hak kazandığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar