Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kar ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük yayınlanan hava tahminlerinde yoğun kar ve yağmur yağışına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kar ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük yayınlanan hava tahminlerinde yoğun kar ve yağmur yağışına karşı vatandaşlar uyarıldı. Yağışların, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden olumsuzluklar yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ŞIRNAK’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yapılan açıklamada yoğun kar yağışı uyarısı yapılan iller arasında Şırnak’ta bulunuyor. Yağışların, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Açıklamada kuvvetli yağış beklenen bölgelerde şu şekilde: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK, RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK

Hava sıcaklığı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacağı, Marmara'da 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SOBA VE BACA ZEHİRLENMESİNE DİKKAT

Meteoroloji açıklamasında soba ve baca zehirlenmesine de dikkat edilmesini istedi. Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

CİHAN

Yorumlar