MESO Başkanı Çelik: Sürdürülebilir turizmin temelini karşılıklı güven oluşturur

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, turizm sektöründe alışverişin temelini 'karşılıklı güvenin' oluşturduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MESO Başkanı Çelik: Sürdürülebilir turizmin temelini karşılıklı güven oluşturur

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, turizm sektöründe alışverişin temelini 'karşılıklı güvenin' oluşturduğunu söyledi. Manavgat'ın gelir bakımından birinci önceliğinin turizm olduğunu belirten Çelik, bölgenin 30 yılı aşkın güvenli ve istikrarlı turizm çizgisi bulunduğunu ve bunun 2014 sezonunda da varlığını göstereceğine inandığını kaydetti.

Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunun Manavgat'ta konaklamasının bir avantaj olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, oda temsilcileri arkadaşlarını ve turizmcilerin hep gündemde tuttuğu 'turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmayı' yürekten desteklediklerini ifade etti. Çelik, "Bu sene esnafımızın turizm gelirlerini daha yukarı çekmek için 'satış teknikleri' üzerine eğitim semineri vereceğiz. Esnaf, dükkanına gelen bir Alman, bir İngiliz, bir Rus ve bir Hollandalı turisti nasıl karşılayacağını ve nasıl davranacağını bilmek zorunda. Bir Rus turistle bir Alman turistin alışveriş yapma kültürü çok farklı. Bunu esnaf iyi bilmeli. Kursla esnaf ile turistin alışveriş yapmada 'karşılıklı güven' duymasını pekiştirmek istiyoruz. Turizmde karşılıklı güven sürdürülebilir turizmin temelini oluşturur. Bu hiçbir zaman unutulmamalı. Karşılıklı güven aynı zamanda bir sonraki yılın erken rezervasyonu demektir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar