Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler sanayinin talebine göre eğitilecek

İş Dünyası Buluşmaları adı altında Sakarya’daki kamu kurumları ve sivil toplum kuruşları insan kaynağını temin etmek amacıyla bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler sanayinin talebine göre eğitilecek

İş Dünyası Buluşmaları adı altında Sakarya’daki kamu kurumları ve sivil toplum kuruşları insan kaynağını temin etmek amacıyla bir araya geliyor.

    Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirilen toplantıda, mesleki ve teknik eğitimde öğrenime devam eden öğrencilerin, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilmesi ve Sakarya’da yapılması planlanan İşgücü Piyasası Analiz çalışmaları ile Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) ile ilgili konular değerlendirildi.

    Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, işadamı dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

    Vali Büyük, toplantıda yaptığı konuşmada, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün ortaya çıkarılması için yapılacak talep araştırmasının önemini vurguladı. Meslek liselerindeki alan ve dallar ile üniversitedeki bölümlerin bu ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenmesi gerektiğini belirten Büyük, bu doğrultuda İŞKUR’un açtığı meslek kurslarına öncülük yaparak istihdama destek sağlayacağını kaydetti. Mustafa Büyük, bu amaçla, İŞKUR, Milli Eğitim ve SAÜ’nün bir araya gelerek, bu çalışmaya bilimsel bir temel sağlanmasına öncülük etmeleri gerektiğini ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise yapılacak olan işgücü piyasası analiz çalışmasının süreklilik arz etmesi gerektiğini vurguladı. Elmas, iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim veren okulların sektörün ihtiyacına göre kendilerini yenileyebileceğini, kaynakların da daha rasyonel kullanılabileceğini belirterek çalışmaya destek verdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul da iş dünyasını ilgilendiren, işverenlerin talep ve beklentilerine fayda sağlayacak projelere gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun kararları doğrultusunda İŞKUR’un her yıl düzenlediği işgücü piyasası analiz çalışmalarını daha bilimsel düzeyde ağırlık vermek istediklerini dile getirdi. Kaya, bu doğrultuda öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında istihdam edilebilirliklerinin artması noktasında yol gösterici olmasını hedeflediklerine vurgulayarak bu çalışmanın işgücü arz ve talep yönü itibariyle piyasanın barometresi sayılabileceğinin altını çizdi. Tekin Kaya, Sakarya İl Müdürlüğü olarak 2013 yılında en çok mesleki eğitim kursu düzenleyen kurum olduklarını da açıkladı. Kaya, 2014 yılı için mesleki ve teknik eğitimlerde kullanmak üzere 12 milyon TL ödeneğin ayrıldığı bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar