Meslek odaları, Başbakanlık inşaatıyla ilgili AYM’ye başvurdu

Meslek odaları, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımı devam eden Başbakanlık inşaat alanı ile ilgili bireysel olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Meslek odaları, Atatürk Orman Çitliğindeki Başbakanlık inşaat alanı için Anayasa Mahkemesi...

Google Haberlere Abone ol
Meslek odaları, Başbakanlık inşaatıyla ilgili AYM’ye başvurdu

Meslek odaları, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımı devam eden Başbakanlık inşaat alanı ile ilgili bireysel olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Meslek odaları, Atatürk Orman Çitliğindeki Başbakanlık inşaat alanı için Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Güngör, Peyzaj Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruç Kaptan, Çevre Mühendisleri Ankara Şubesi Başkanı Özge Ergen Güvenç ve Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi Başkanı Emre Serin katıldı.

Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş, Anayasaya Mahkemesi'nde (AYM) bireysel haklarını kullandıklarını ifade ederek, "Biliyorsunuz hem 5. İdare Mahkemesi hem de 11. İdare Mahkemesinin tarihi sit kararı ve 1/10 binlik koruma amaçlı Nazım İmar Planını yürütmeyi durdurma kararına rağmen Başbakan’ın güçlüleri yetiyorsa gelsinler durmak yok, inşaata devam açıklaması hukukun uygulanmamasından kaynaklı." dedi.

"Ülkenin Başbakanının ve Büyükşehir Belediye Başkanının engellemesinden kaynaklı anayasal bireysel hakkımızı kullandık" diye konuşan Karakuş, "Bunun çok doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyoruz. Şuanda Atatürk Orman Çiftliği alanında inşaatı devam eden Başbakanlık hizmet binası ve Disneyland projesi için ihaleler halen devam etmektedir. İhalelerin durdurulmasına ilişkin bütün başvurular sonuçsuz kalmaktadır." şeklinde konuştu.

Atatürk Orman Çiftliği’ni kurtarmak için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını belirten Karakuş, "Buradan da gerekiyorsa sonucuna AİHM başvurmaya uluslararası ortamlarda AOÇ mücadelesini devam ettirmeye, devam edeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar