'Mesai bitmesini bekleyenlerle yürüme şansımız yok'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz halka hizmet etme düşüncesinde olmayıp mesainin bitmesini bekleyenlerle yürüme şanslarının olmadığını belirtti. Kongre Merkezi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen...

Google Haberlere Abone ol
'Mesai bitmesini bekleyenlerle yürüme şansımız yok'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz halka hizmet etme düşüncesinde olmayıp mesainin bitmesini bekleyenlerle yürüme şanslarının olmadığını belirtti.

Kongre Merkezi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasındaki toplu sözleşmesinde konuşan Kocamaz, seçim zamanı bazı memurların ellerinde bayrakla aktif siyaset çalışması içerisine girmesinin kendilerini üzdüğünü kaydetti. Birilerinin siyasi istikbali için seçim kampanyalarında boy göstermenin devlet memurunun işi olmadığına dikkat çeken Kocamaz "Bu bir siyasi yarıştı ve bu süreçte memura düşen görev kendi işini yapmasıydı. Maalesef devraldığımız belediyenin çağdaşlıktan ve yenilikten uzak, personelin büyük kısmının ise ciddiyetten ve iş disiplininden uzak olduğunu gördük."dedi.

Göreve gelmeleri halinde personelin denge tazminatı ile özlük haklarını kaldıracağı ve ücretleri askıya alacağı gibi akla ve mantığa uymayan iftiralar atıldığına dikkat çeken Kocamaz "Geldiğimiz noktada, Tarsus’ta verdiğimiz bu hakkı Mersin’de niye vermeyelim? Herkesin kendisini kendi vicdan terazisinde tartması gerekir. Yasal olarak verebildiklerimizin en üst sınırını Tarsus’ta da verdik, burada da vermeye hazırız. Ama verdiğimiz ücretin karşılığını da, personelin iş yaparak ve verimli olarak ödemesini bekleriz" diye konuştu.

Belediyecilik anlayışlarında, halka verilen sözü yerine getirmenin mücadelesinin yattığını kaydeden Kocamaz, “Halka hizmet etme düşüncesinde olmayıp, mesainin bitmesini bekleyenlerin bizimle yürüme şansı yoktur. Tüm bunlara rağmen temiz bir sayfa açıyor, herkesi iş disiplinine uymaya, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için başlatacağımız kalite yönetim sistemi ile ilgili verilecek eğitimleri ciddiye almaya ve bu eğitimi halkımıza en iyi şekilde sunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Verilecek ücretin verilen toplam ücretin yüzde 7.3’ü olduğunu anlatan Kocamaz şunları söyledi: "Küçümsenmeyecek bir rakam olup, belediyemize maliyeti yaklaşık 10 milyon 773 bin liradır. Bunun içinde her bir memur için aylık brüt maliyeti 634 lira, aylık iyileştirmeler 594 lira, yıllık sosyal haklar 2 bin 971 lira ve yıl içinde ödenecek olan Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı, eğitim, yakacak, yazlık ve kışlık giyim ikramiyeleri var. Bu sözleşmeden 845 memurumuz yararlanacak. Bunun 405 kişisi mevcut belediye personeli, 187 kişisi özel idareden gelen personel, 253 kişisi de ilçe ve belde belediyelerden gelen arkadaşlarımızdan oluşuyor."

Kocamaz’ın konuşmasının ardından Tüm-Bel-Sen ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında 15.04.2014 / 31.12.2015 tarihleri arasını kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

CİHAN

Yorumlar