Merzifon'a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kuruldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Amasya Üniversitesi Senatosu’nun Merzifon’a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulması ile ilgili talebini kabul etti. Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Amasya Üniversitesi’ne bağlı Merzifon İktisadi...

Google Haberlere Abone ol
Merzifon'a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kuruldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Amasya Üniversitesi Senatosu’nun Merzifon’a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulması ile ilgili talebini kabul etti.

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Amasya Üniversitesi’ne bağlı Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulmasına dair kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.

Fakültenin, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden Merzifon’a büyük katkı sağlayacağını belirten Kaymakam Geyim, “Bugün rüyalarımızdan birisi olan Merzifon’un fakülteye kavuşma hikayesi gerçeğe dönüştü.

Esnafımız, tüccarımız ve bütün vatandaşlarımız açısından da fakültenin gelmesi son derece önemlidir. Çeşitli kuruluşlarımız, bu konuda çok ciddi çabalar sarf etti. Merzifon'da yaşayan herkes, her vatandaş, fakültenin Merzifon'a layık olduğuna inanıyor." ifadesini kullandı.

Kaymakam Geyim, Merzifon'un sanayi şehri olmasının yanı sıra bir eğitim şehri de olduğunu aktararak, şöyle dedi: “ "Merzifon, sanayi alanında merhale kazanılmış bir şehir olsa da aynı zamanda bir eğitim şehridir. Fakat Merzifon, ortaöğretim düzeyinde çok ciddi başarılar elde etmesi ve meslek yüksekokuluna sahip olmasına rağmen fakülte hayali her zaman vardı. Bu noktada ciddi girişimler oldu. Sivil toplum örgütlerinin gayretleri oldu. Ve nihayetinde fakülte hayali gerçek oldu.” CİHAN

Yorumlar