Merzifon MYO bünyesinde Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü açıldı

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Basın ve Yayıncılık Programı Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü’ açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Merzifon MYO bünyesinde Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü açıldı

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Basın ve Yayıncılık Programı Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü’ açıldı.

Basın ve Yayıncılık Programı Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü Başkanı Ahmet Sağlam, iletişimin her yönünü kapsayacak bölümün öğrencilerin iletişim becerilerini artıracağını belirtti. Öğrencilere teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimin de verileceğini kaydeden Sağlam, çıkaracakları uygulamalı gazete ile öğrencilerin büyük bir deneyim yaşayacağını ve kendilerini geliştirme fırsatı bulup alana yönelik tecrübe kazanacaklarını vurguladı. Öğrencilere sağlayacağı katkıların yanı sıra bölümün iletişim sürecine katacağı katkıya dikkat çeken Sağlam, “Bölüm öğrencileri bu sayede kendisini tanıması, tanıtması ve dönüt olarak kendini değerlendirme fırsatı da bulacaktır.” dedi.

Basın ve Yayıncılık Programı Gazetecilik ve Haberleşme Bölümü Öğretim Görevlisi Akın Ay ise amaçlarının haber medyasının yanı sıra medya sektörünün farklı aşamalarında çalışabilecek donanıma sahip, üretken ve eleştirel bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Ay, istihdam alanı geniş olan bölümün Amasya'da ilk olacağının altını çizdi.

Basın ve Yayıncılık Programı, Gazetecilik ve Haberleşme Bölümünde okuyan öğrenciler staj dönemlerinde ve mezuniyet sonrası iş hayatına atıldıklarında tanıtım sektörü, internet ve sosyal medya tasarımı, internet yayıncılığı, editör yardımcılığı, multimedya gibi her türlü interaktif ortamda hazırlanan çalışmalarda görev alabilecekler. Ayrıca yayıncılık sektörü, film yapım sektörü ve animasyon kuruluşları, çizgi film atölyeleri, basın ve reklam fotoğrafçılığı, televizyon ve gazete muhabirliği gibi medyanın göbeğinde yer alan pozisyonlarda da çalışma imkanları bulabilecekler. CİHAN

Yorumlar