Mert'in Katili, Erzurum'da E Tipi Cezaevine Kondu

Kars'ta 6 Nisan Pazar günü öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili Aykut B., geniş güvenlik önlemleri altında günün erken saatlerinde Erzurum'a getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mert'in Katili, Erzurum'da E Tipi Cezaevine Kondu

Aykut B., Yakutiye ilçesindeki E Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu.

    Kars'ta kaybolduktan bir gün sonra cesedi tabya içerisinde bulunan Mert Aydın'ın katili Aykut B. (23) dün akşam saatlerinde Kars Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekiplerdi tarafından yakalandı. Katilin yakalanması için sürekli eylem yapan Karslılar, çocuklarını katil yakalanmadığı için okula göndermiyordu. Aykut B., yakalanıp, doktor kontrolünden geçirilmesinin ardından emniyette ifadesi alındı. Daha sonra nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen Aykut B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aykut B., Erzurum'a zırhlı cezaevi aracıyla sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Erzurum'a sabahın erken saatlerinde getirilen Aykut B., E Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde konuldu.

    Aykut B.'nin yakalanıp Erzurum'a gönderilmesinin ardından basın açıklaması yapan Kars Valisi Eyüp Tepe, şahsın oto alım satımı üzerine iş yaptığını, hırsızlık ve kız kaçırma suçlarından önceden sabıkasının bulunduğunu ifade etti. Vali Tepe, katilin yakalanması için emniyet güçlerinin 25 mobese ve 20'ye yakın güvenlik kamerası görüntülerini büyük bir titizlikle izleyerek sonuca ulaştığını dile getirdi.

    Vali Eyüp Tepe, Mert'in ailesiyle katil zanlısının tanıştığını ancak aralarında eskiye dayalı herhangi bir husumetin bulunmadığını belirtti. 

Yorumlar