Mert'in katili bulundu iddiası Kars'ı karıştırdı

Kars'ta önceki gün kaçırılan ve dün ölü bulunan 9 yaşındaki yeğeni Mert Aydın'ın katilinin bulunduğu söylentisi Kars'ı karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Mert'in katili bulundu iddiası Kars'ı karıştırdı

Kars'ta önceki gün kaçırılan ve dün ölü bulunan 9 yaşındaki yeğeni Mert Aydın'ın katilinin bulunduğu söylentisi Kars'ı karıştırdı.

CHP'den Kars Belediye Başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu'nun yeğeni Mert Aydın, pazar günü amcasının işyerinden İstasyon Mahallesi'nde bulunan evlerine gitmek için yola çıkan ve mobese kayıtlarında yanında siyah pardösülü biriyle görünen Mert Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü bulunduğu alanda kayboldu. Dün akşam saatlerinde ailesince Mert’in cansız bedenine şehir çöplüğünün yakınında bulunan metruk binada elbiseleri çıkarılmış ve boğularak ölmüş halde ulaşıldı. Mert'in cansız bedeni otopsi için Erzurum'a gönderildi. Bugün ise şehirde katilin bulunduğu söylentisi üzerine Kars Valiliğine gelen yakınları Vali Eyüp Tepe ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köylü ile görüştü.

    Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptıkları görüşme çıkışı Burhan Alibeyoğlu, katillerin yakalanmaya çalışıldığını Başsavcı'nın söylendiğini ifade ederek "Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm, savcı bir temennide bulundu arıyorlar. Aramaya çalışıyorlar. Kameraların etkisiyle yardımıyla buluna bilecekse bulunacağını söyledi." dedi.

    Ardından Valilik binasına geçen kalabalık burada Vali Eyüp Tepe ile görüşmek istedi. Görüşme talepleri geri çevrilince oturma eylemi yaptılar. ‘Vali nerede biz buradayız’ sloganları üzerine dışarı çıkan Vali Tepe, "Spekülatif şeylere gerek yoktur. Bizlerde en az sizler kadar bu konuyla alakalı duyarlı olmaya çalışıyoruz. Acınızı anlıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu tür olaylar olabiliyor. Bu olayı çözecek olan emniyetimizdir." şeklinde konuştu.

    Mert’in akrabaları daha sonra da İl Emniyet Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaptı. CİHAN

Yorumlar