Mersin'den gelen grup Deniz Gezmiş'i Hakkari’de andı

Mersin’de Hakkari'ye gelen yaklaşık 30 kişilik grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 42. yıl dönümü nedeniyle Zap Suyu üzerinde inşa edilen 'Devrimci Gençlik Köprüsü' üzerinde anma töreni düzenledi. Mersin 68’liler...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'den gelen grup Deniz Gezmiş'i Hakkari’de andı

Mersin’de Hakkari'ye gelen yaklaşık 30 kişilik grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 42. yıl dönümü nedeniyle Zap Suyu üzerinde inşa edilen 'Devrimci Gençlik Köprüsü' üzerinde anma töreni düzenledi.

Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, Mersin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Eş Sözcüsü Osman Yılmaz, BDP Yenişehir İlçe Yöneticisi Saniye Akbağ ve beraberindeki 30 kişilik grup, 1960’lı yıllarda Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından Hakkari-Van Karayolu üzerinde bulunan Erziki mevkiindeki Zap Suyu üzerinde inşa edilen ve onlarca köyün ulaşımını sağlayan 'Devrimci Gençlik Köprüsü'nü ziyaret etti. Grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı büyük bir afişi köprüye astı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile barış sürecine rağmen bölgede yapılan kalekoller ve askeri operasyonlara dikkat çekmek için Hakkari'ye geldiklerini belirtti.

Mersin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Eş Sözcüsü Osman Yılmaz ise Deniz Gezmiş’in mücadelesini ve anıları hakkında detaylı bilgiler verdi. BDP Hakkari Gençlik Meclis üyesi Azat Aslan da Deniz, Hüseyin, Yusuf, Mehmet Karasungur ve İbrahim yoldaşların şahadetlerinin yıl dönümünde anılarını yaşatmak için burada olduklarını ifade etti.

BDP Gençlik Meclisi üyesi Şehriban Karagöz ise 'Darağacı utansın' adlı şiiri okudu. Konuşmaların ardından grup, kol kola girerek halay çekti. Grup daha sonra Van’a hareket etti. CİHAN

Yorumlar