Mersin'de trilyonluk yeni otogar hüsranı!

Mersin'deki otobüs firmaları, fahiş fiyatlar nedeniyle, yeni açılan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesine girmeme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de trilyonluk yeni otogar hüsranı!

Eski otogarın yıkımına başlanması itibarı ile firmalar, otobüsleri Tarsus Otogarı'ndan kaldıracaklarını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yönünden yapılan ihaleyle 3 yıllık işletme hakkını 20 milyon TL'ye kiralayan ve geçen cumartesi günü de görkemli bir törenle açılışı oluşturan MEŞTİ'ye girmeme kararı piyasa otobüs firmalarının temsilcileri, yeni otogardaki yazıhane fiyatlarının fazla aşırı yüksek olduğunu öne sürdü.

Yıkımı süren eski otogar önünde birleşen ve aralarında otogar esnaflarının olduğu takribî 150 şahıs hesabına bir izahat oluşturan Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Genel Sekreteri Veli Tol, sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.



'YENİ OTOGARDA BİLET FİYATLARI ARTAR'

Yaklaşık 35 yıldır bu sektörde hizmet verdiklerini belirten Tol, şunları söyledi:

"Belirlenen fahiş fiyatlarıyla o otogara gitmemiz mümkündür değil. Şimdi fiil planı noktasında Mersin halkından biz özür dilemekle birlikte şunu da bilmelerini isteriz. Şu anda 40-50 TL bulunan bilet fiyatının oraya geçildiği vakit 75 ile 100 TL'ye çıkacağı bir gerçek. Tekelleşmeyle nereye varılabilir. Buradan ekmek yiyen onlarca bireyin aç ve sefil götürme noktasındaki tutumu gerçekten üzücü bir olay. Mersin halkını da bu esnaf hiç bir vakit mağdur etmeyecektir, bunun da bilincindeyiz. Mersin halkının da bunca yıldır bu tüketicilere hizmet vermiş bütün işletmeciler şekilde şu taahhüdü de yerine getirmek istiyoruz. Doğudan geleni var otogara, Batı'dan gelenin var otogara girerken iki adet servis değiştirmesinin önünü kesmek için bütün halkımız bu bu sektörün temsilcileri zaten bir çıkmaz sokakta olmasına karşın halkı mağdur etmeme hesabına Tarsus Otogarı'na atama noktasındadır. Gerek fiyat konusunda, lazım Tarsus'a atama noktasında halkı mağdur etmeyeceğiz."

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise, yolcuları Tarsus'a taşıyan minibüslerin belediye görevlileri yönünden tehdit edildiğini öne sürerek, "Belediye başkanının görevi otogarı yapıp, ticarethane yapmak değildir. Yıkıma bakar mısınız. Bu terör değil midir? Biz ne yaptık ki. Gelip burayı kafamıza yıkmanız terör değil mi? Barış sürecinin bu kadar müspet geliştiği bir noktada bir belediyenin bunu yapması zulüm değil midir, hakaret değil midir, kişilere başkaldırı edin değil midir? Biz bunu yapmayacağız. Biz bu vatana, bu memlekete sahip çıkacağız. O istediği kadar bizi tahrik etsin" diye konuştu.

UCUZA VERECEĞİZ İDDİASI

Mersin Seyahat'ın sahibi Kerim Ürkmez ise otogarı piyasa Halit Şimşek'e reaksiyon göstererek şunları söyledi:

"Otogarı piyasa şahıslar, 'Bizi engellemeye çalıştılar, rantta oynuyorlar' diye söylemlerde bulunuyorlar. Asıl otogarı biz engellemedik, onlar bizi engelledi. Bizi engelleyenler, 'ihaleye girmeyin, ihaleyi ucuza alacağız, size ucuza vereceğiz, firma kuralım' diyen Halit Şimşek'e sesleniyorum. Kapı arkalarında burada iyi bir rant var, Mersin firmalarına ve Güneydoğu firmalarına günlerce pazarlık yaparak gelin girmeyelim dediler. Mitingleri yapanlar bunlardı. Dün de çıkmışlar garibana, esnafa verip veriştiriyorlar. Gidip tek başlarına ihaleye girip, bugün halkın karşısına 800 bin, 500 bin benzeri rakamlar çıkartan bu vatandaşlar, bu kullanıcılarını belediyeye karşı kışkırtan insanlardı. Bu kişilerin fotoğrafları mevcut. Ne oldu da bugün Burhanettin Kocamaz'cı oldular." Bu arada CHP ve AK Partili yöneticiler otogar esnafını ziyaret ederek, sorunları meselesinde bilgiler aldılar.

AK PARTİ'Lİ UZUNKAYA'DAN OTOGAR ESNAFINA DESTEK 

Ak parti Mersin Milletvekili namzet adayı Cafer Uzunkaya izahat oluşturan otogar esnafının yanına gelerek ben sizlerin mağdur olduğunuzu anlıyorum hepinizin öncelikli görevi evinizde bekleyen çocuklarınıza eşinize yani ailenize helal rızık götürmek olduğunu lakin sizlerin haksızlığa uğradı sırf Mersin'de yaşayan yurttaşlar değil bütün Kamuoyu görüyor bende onlardan biriyim mağduriyetimizin giderilmesi için elimden gelen her çeşitli gayreti göstereceğim dedi, orada bulunan otogar esnafı uzun vakit Uzunkaya'nın konuşmasını alkışlayarak teşekkür ettiler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar