Mersin'de engellilerin askerlik sevinci

Mersin'de 70 engelli 1 günde olsa temsili olarak askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Engelliler Haftası nedeniyle Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelliler için temsili askerlik töreni düzenlendi. Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki...

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de engellilerin askerlik sevinci

Mersin'de 70 engelli 1 günde olsa temsili olarak askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Engelliler Haftası nedeniyle Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelliler için temsili askerlik töreni düzenlendi.

Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki törene aileleri ile katılan engellere askeri elbise giydirildi. Karavanadan yemek yiyen engelliler kendileri için düzenlenen programda doyasıya eğlendi. Engelliler daha sonra ise ellerini Türk Bayrağı ve silahın üzerine koyarak yemin etti. Engelliler adına bir konuşma yapan Mustafa Kale, temsili askerlik uygulaması ile askerlik yapma özlemi çeken ancak durumları nedeniyle askerlik yapamayan arkadaşlarının ve kendisinin onurlandırıldığını belirtti. Kutsiyeti büyük olan bu şerefli üniformayı bir kere dahi olsa giymenin kendileri için kazanılan en büyük şeref olduğunu anlatan Kale bunun aynı zamanda bundan sonraki hayatlarında anlatabileceğimiz en güzel anı olduğunu kaydetti.

Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise yüreği ülke ve bayrak sevgisi ile dolu olan 70 Mehmetçiğin eğitimlerini başarı ile tamamlayarak şanlı bayrağın gölgesinde and içtiğini ifade etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin engelli gençlerin önündeki engelleri kaldırarak her Türk Genci ile anne babasının düşlediği üniformayı bir günlüğüne de olsa buluşturduğunu kaydetti.

Bu günkü törenin vatan sevgisinin önünde hiç bir engelin olmadığını göstermesi açısından önemli olduğunu anlatan Güzeloğlu şöyle devam etti: "Burada bulunan her gencimizin haykıran gözleri, kararlı yüzleri en az yanlarında durdukları diğer Mehmetçiklerimiz kadar aynı noktada kararlı ve inançlı olduklarını gösteriyor. İşte bu yüzden ben onları yetiştiren anne ve babaları ve yemin eden genç Mehmetçikleri içtenlikle kutlamak istiyorum."

Engelli askerlerden birinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından tören, terhis belgeleri ile hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar