Mersin ile Rusya'nın Penza şehri kardeş kent yolunda

Rusya Federasyonu Volga Eyaleti’ne bağlı Penza Şehri Valisi Boçkarov Vasiliy Kuzmiç, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na yaptığı ziyarette kardeş şehir olma önerisinde bulundu.Ziyarette konuşan Penza Valisi Kuzmiç, Mersin’in Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Mersin ile Rusya'nın Penza şehri kardeş kent yolunda

Rusya Federasyonu Volga Eyaleti’ne bağlı Penza Şehri Valisi Boçkarov Vasiliy Kuzmiç, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na yaptığı ziyarette kardeş şehir olma önerisinde bulundu.

Ziyarette konuşan Penza Valisi Kuzmiç, Mersin’in Türkiye’nin en önemli ticaret ve liman kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Penza'nında Rusya’nın bilinen en büyük ithalat ve ihracat bölgelerinden biri olduğunu anlatan Kuzmiç "Penza’da da ekonomik anlamda güzel projeler var. Önemli potansiyele sahip Mersin ile şehrimiz arasındaki ekonomik ilişkilere dönük anlaşmalar yapmak istiyoruz" diye konuştu. Kuzmiç, Vali Güzeloğlu'na Mersin ile Penza’nın kardeş şehir olması önerisini de iletti.

Vali Güzeloğlu ise Kuzmiç'in Mersin’de olmasını, iki şehir arasında tarım başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yapmak açısından çok önemli bulduğunu kaydetti. Rusya’yla olan ticari ilişkilerin rekabetçi olmaktan çok tamamlayıcı, değer arttırıcı olarak sürdüğünü anlatan Güzeloğlu Penza Valisi Vasiliy Kuzmiç’in kardeş şehir olma önerisini de kabul etti. Yetkili organların yapacağı çalışmalarla bu ilişkinin de başlayacağını ümit ettiğini ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Mersin, Türkiye’nin dış ticarette en önemli kentlerinden ve en büyük liman kentlerinden birisi. Şu anda ilimizden Rusya’ya 200 milyon dolarlık bir ihracaat söz konusu. Bu rakamı artırmanın, yukarıya taşımanın ve Türkiye’ye ekonomik katkısını çoğaltmanın, Penza gibi şehirlerle yapılacak anlaşma ve işbirliği ile sağlanacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından Kuzmiç ile Güzeloğlu birbirlerine hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar