Mersin FEM Dershanesi öğrencileri LYS’de Türkiye 2. ve 6.'sı oldu

Mersin FEM Dershanesi öğrencisi Şafak Ceren Uslu, Y-YGS-1’de Türkiye 2.si, Oğuzhan Kubilay Ülger ise MF-3’te Türkiye 6.sı oldu. Uslu hedefinin tıp okumak olduğunu dile getirirken Ülger ise mühendislik istediğini söyledi. LYS sonuçlarının...

Google Haberlere Abone ol
Mersin FEM Dershanesi öğrencileri LYS’de Türkiye 2. ve 6.'sı oldu

Mersin FEM Dershanesi öğrencisi Şafak Ceren Uslu, Y-YGS-1’de Türkiye 2.si, Oğuzhan Kubilay Ülger ise MF-3’te Türkiye 6.sı oldu. Uslu hedefinin tıp okumak olduğunu dile getirirken Ülger ise mühendislik istediğini söyledi.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından her ikisi de Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencisi olan gençlere Mersin FEM Dershanesi Genel Müdürü Ali Onaylı tarafından hediye verildi. Öğrenciler başarılarını ailelerine sarılarak kutladı. Şafak Ceren Uslu burada yaptığı açıklamada, böyle bir başarı elde ettiği için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Zorlu bir süreçten geçerek uzun bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Uslu, “Çoğu zaman stresli ve zordu. Ama emeklerimizin karşılığını aldık. Mutluyum. Bu kadar beklemiyordum açıkçası.” diye konuştu.

Arkadaşlarına başarı için düzenli bir çalışma öneren Uslu “Dershane bu süreçte önemli bir faktör. İnsanların daha düzenli olmasını ve rekabet ortamının oluşmasını sağlıyor.” dedi.

Her gün düzenli çalışmaya dikkat ettiğini anlatan Uslu, tıp okumak istediğini ancak üniversite konusunda bir karar vermediğini söyledi.

Oğuzhan Kubilay Ülger ise heyecanlı olduğunu ve sonucun böyle iyi olmasını beklemediğini kaydetti. Çalıştığını ve emeğinin karşılığını aldığını düşündüğünü anlatan Ülger, şunları söyledi: “Bu başarımda ben öncelikle aileme, sonra hocalarıma, rehber hocalarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Onların çok büyük emeği var üzerimde. Bundan sonra mühendislik okumak istiyorum. Hangi üniversite olacağına karar veremedim. İstanbul’da bir üniversite olabilir. Bir mühendislik istiyorum.” Ülger, başarısını düzenli çalışmaya bağlarken “Hocaların söylediği programlara uymak gerekiyor. Dersleri aksatmamak gerekiyor. En başından beri çalışmak, son seneye bırakmamak gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Mersin FEM Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı merakla beklenen 2014 LYS sonuçlarının açıklandığını söyledi. Mersin Fem Dershanesi öğrencilerinden Şafak Ceren Uslu, Türkiye 2.si olarak Mersin’in gururu olduğunu anlatan Onaylı, "Diğer bir öğrencimiz Oğuzhan Kubilay Ülger Türkiye 6.sı olarak dershanemizden ilk 10’a girmeyi başarmıştır.” diye konuştu.

İlk 10’a giren öğrencilerin 6 tane Türkiye derecesi bulunduğunu vurgulayan Onaylı şöyle devam etti: “Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bizler Mersin FEM Dershaneleri olarak 1 yıllık bir çalışmanın başarısı değil bu aslında. 3 yıllık, 4 yıllık çalışmanın bir ürünü. Dershanelerimizde özel çalışma grubumuz var. Buralarda çalışmalarımızı özveri ile yapıp öğrencilerimizin de kendi özverileri ile bu başarıya imza attığını görmekteyiz.” CİHAN

Yorumlar