Mersin Büyükşehir Belediyesi kalite yolunda ilk adımı attı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumları ile Türkiye Kalite Derneği (KALDER) arasında 'İyi Niyet Bildirgesi' imzalandı. Bu imza ile Mersin Büyükşehir Belediyesi kalite ve kurumsallaşma yolunda ilk adım atıldı.Kongre Merkezi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi kalite yolunda ilk adımı attı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumları ile Türkiye Kalite Derneği (KALDER) arasında 'İyi Niyet Bildirgesi' imzalandı. Bu imza ile Mersin Büyükşehir Belediyesi kalite ve kurumsallaşma yolunda ilk adım atıldı.

Kongre Merkezi’nde düzenlenen imza törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Doğan, MESKİ Genel Müdürü İlhan Şayan, ilçe belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile belediye personeli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz törenin açılışında yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesi ile bağlı kurumlarında EFQM Mükemmellik Modeli uygulamasına geçilerek, Mersin halkına daha kaliteli, etkin, verimli, hızlı ve yerinde hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Ulusal Kalite Hareketi’ne katılıp Türkiye Kalite Derneği ile ‘İyi Niyet Bildirgesi’ imzalayarak, kalite ve kurumsallaşma yolunda ilk adımı attıklarını kaydeden Kocamaz, "Kurumların, kurumsallaşmayı başarabilmesi ve bunu yaparken halkın refah ve huzurunu daima ön planda tutarak, kaliteden ödün vermemesi çok önemlidir." dedi.

2002 yılında Tarsus’ta başlattıkları sürecin sonunda Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’ne layık görüldüklerini hatırlatan Kocamaz, "Çalıştık ve kazandık. Burada önemli olan ödül değil. Ödül almanın sembolik bir değeri var, ama hizmet ettiğiniz kurumun kurumsallaşması çok daha önemlidir. Kurumda hizmet kalitesinin kişilere değil, kurumun geleceğine bağlı olması, o kurum ve hizmet alan insanlar için her şeyden daha önemlidir. Kişiler bugün var, yarın yok; ama kurumlar ebediyete kadar yaşayacaklar.” diye konuştu. Mükemmelliğin sınırı olmadığını belirten Başkan Kocamaz, kaliteyi her geçen gün hem hizmette, hem yönetimde, hem de saygı ve sevgi çerçevesinde, insanların dayanışmasını sağlayarak başaracaklarına inandıklarını ifade etti. Başkan Kocamaz ayrıca, ‘EFQM Mükemmellik Modeli Uygulaması Modeli’ çalışmasıyla, kamuda verimliliği ve kalite hareketinin yapılabilirliğini ortaya koyarak, Türkiye’de öncü ve örnek kurumlardan birisi olacaklarını vurguladı.

KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Doğan da Başkan Kocamaz’ın 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü aldığını hatırlatarak, “Başkan Kocamaz’ın böyle bir başarıyı kucaklaması, ancak ve ancak iyi bir ekiple hareket etmesi sonucu oluştu. Bu bir gönüllülük, vatanseverlik, bu bir kaynakları koruma işi. Buna zaman ayırmalısınız, vakit harcamalısınız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kısa zaman içinde vizyonuyla Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan arasında "İyi Niyet Bildirgesi" imzalandı ve plaket töreni gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar