Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev dağılımı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev dağılımı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ilk meclise bütün meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Gündemin ilk maddesi gereği meclis birinci başkanvekilliğine Kerim Tufan, ikinci başkanvekilliğine Hikmet Koç seçildi. Daha sonra yapılan seçim sonucu meclis katipliklerinin asil üyeliklerine Ender Fevzi Köksal ile Ergün Özdemir, yedek üyeliklerine Ali Rıza Kibrit ile Sedat Yeğiner getirildi. Yeni meclisin encümen üyeleri ise Levent Dölek, Mehmet Özgür Şanal, Abdullah Yılmaz, Ender Fevzi Köksal, Serdar Arslan, Cengiz Pınar, Abdurrahman Çokgünlü, Mehmet Sadık Türüt, İsmail Yerlikaya ve Yüksel Vatan’dan oluştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda daha sonra komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Muhammet Uçar, Duran Kara, Hikmet Koç, Ahmet Türkay, Ömer Karadeniz, Bayram Gönenli ve Cengiz Pınar; İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine Kıyas Uslu, Berna Bahar Ne Ara, Tunca Çelik, Kerim Tufan, Selami Arıcı, Ersin Serin ve Abdurrahman Çokgünlü; Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine Mehmet Yunus Seven, Veli Şahman, Ergün Özdemir, Yusuf Özaydın, Ali İlhan Ayhan, Ayla Koç Işık ve Mehmet Sadık Türüt; Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine Volkan Şeker, Arif Çinko, Ali Rıza Kibrit, Mehmet Topkara, Derya Özinç, Ömer Karadeniz ve İsmail Yerlikaya; Ulaşım Komisyonu üyeliklerine Arif Çinko, Serdar Arslan, Mustafa Çetinkaya, Yahya Yılmaz, Mehmet Güney, Naci Aydın ve Yüksel Vatan seçildi.

Komisyon seçimlerinin ardından verilen önergeler gereği yeni kurulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliklerine Duran Kara, Ömer Özcan, Osman Yasin, Sedat Yeğiner, Ahmet Serkan Tuncer, Ali İlhan Ayhan ve Münir İşler; Engelliler Komisyonu üyeliklerine Levent Dölek, Yunus Seven, Veli Şahman, Tunca Çelik, Haydar Arıcan, Ahmet Serkan Tuncer ve Yılmaz Bekler; Amatör Spora Destek Komisyonu üyeliklerine Mehmet Özgür Şanal, Ergün Özdemir, Yusuf Özaydın, Enver Fevzi Köksal, Naci Aydın, Bayram Gönenler ve Lokman Eren; Temizlik Komisyonu üyeliklerine Ahmet Türkay, Yüksel Çelik, Mustafa Çetinkaya, Ömer Özcan, Yaşar Yıldırım, Haydar Arıcan ve Kadir Canlı; Yurtdışı İlişkiler Komisyonu üyeliklerine Levent Dölek, Volkan Şeker, Enver Fevzi Köksal, Kıyas Uslu, Esen Tuğba Tol, Bayram Saydam ve Hakan Yükselgüngör; Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliklerine Berna Bahar Neara, Mehmet Özgür Şanal, Ali Rıza Kibrit, Hikmet Koç, Ayla Koç Işık, Derya Özinç ve Mustafa Turan; Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu üyeliklerine Mehmet Özgür Şanal, Kerim Tufan, Abdullah Yılmaz, Yahya Yılmaz, Akın Güneş, Mehmet Günay ve Celil İbrahim Ersin; Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonu üyeliklerine Muhammet Uçar, Mehmet Topkara, Kerim Tufan, Yüksel Çelik, Hasan Erden, Hüseyin Nail Tırak ve Mustafa Turan; Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu üyeliklerine Levent Dölek, Sedat Yeğiner, Abdullah Yılmaz, Serdar Arslan, Bayram Saydam, Yaşar Yıldırım ve Ali Can; Akdeniz Katı Atık Birliği’nin asil üyeliğine Ali Rıza Kibrit, yedek üyeliğine ise Ahmet Türkay getirildi. CİHAN

Yorumlar