Mersin Barosu'ndan Başbakan Erdoğan'a tepki

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Başbakan Erdoğan’ın, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yönelik tavrını sert bir dille eleştirerek, "Biz kimsenin efendisi olmadık; kimse de bizim efendimiz olamaz, olamayacaktır." dedi. Antmen...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Barosu'ndan Başbakan Erdoğan'a tepki

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Başbakan Erdoğan’ın, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yönelik tavrını sert bir dille eleştirerek, "Biz kimsenin efendisi olmadık; kimse de bizim efendimiz olamaz, olamayacaktır." dedi.

Antmen yazılı açıklamasında Feyzioğlu'nun hukukun üstünlüğü ve demokratik hukuk devleti, avukatlık mesleğinin sorunları, idari yargı ve Danıştay ile ilgili sorunlar, cumhurbaşkanlığı seçimi, ülkemizin güncel yargısal ve demokratik sorunları gibi konularda Avukatlık Kanunu’nun 76 ve 95. maddelerinden kaynaklanan yetki ve görevi gereğince konuşmasını yaptığını kaydetti.

Feyzioğlu'nun konuşmasını sonlandırmak üzereyken Sayın Başbakan tarafından sözlerine müdahale edilerek

törenin terk edildiği ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Avukatlık, kamu hizmeti olan serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Barolar ve Barolar Birliği; hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak ile görevli, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Barolar ve Barolar Birliği, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak görev ve yetkini haizdir. Sayın Başbakan tarafından Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na yönelik tarz, tavır ve söylem ne demokratik teamüllere ne de nezaket kurallarına uygun değildir. Biz avukatlar, barolar ve Barolar Birliği kimsenin efendisi olmadık; kimse de bizim efendimiz olamaz, olamayacaktır. Bu bağlamda, sayın Birlik Başkanımız Prof Dr. Metin Feyzioğlu’na yapılanların tüm barolara ve avukatlara yapıldığını beyan ederek; sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tavrını üzüntüyle karşıladığımızı ve birlik başkanımıza karşı söylemleri kınadığımızı yüce kamuoyunun yüksek vicdan ve takdirlerinize arz ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar