Merkez Bankası Kanunu, Zeybekçi ve Şimşek'i Karşı Karşıya Getirdi

Merkez Bankası Kanunu'nun değişip değişmeyeceğine ilişkin tyükselişmalar devam ederken, Türkiye'de ekonomi dümenindeki 2 isim bu konuda farklı görüş söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Kanunu, Zeybekçi ve Şimşek'i Karşı Karşıya Getirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Kanunu'nun değişemeyeceğini anlatım etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise kanunun değişmesinin 'tyükselişılabilir' olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE, ERDOĞAN VE BAŞÇI'NIN AÇIKLAMALARINA KİLİTLENDİ

Türkiye siyasetinin şu sıralar en mühim gündem maddeleri içerisinde Merkez Bankası tyükselişması yer alıyor. Merkez Bankası, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni izahatlar gelirken piyasalar bu izahatların dozuna oranla idare alıyor.

MEHMET ŞİMŞEK: DEĞİŞEMEZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Merkez Bankası'yla ilgili şekilde Twitter'dan bir izahat yaptı. Şimşek bir Tweet'e verdiği cevapta, 'Merkez Bankası kanunun değişmesi söz konusu değil' tweetini attı.

NİHAT ZEYBEKÇİ: TARTIŞILMALI

Öte yandan Merkez Bankası tyükselişmalarıyla ilgili şekilde izahatlarda olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Merkez Bankası kanununda değişiklik öngörüp öngörmediklerinin sorulması üstüne 'Bunlar tyükselişılmalı. Birçok devletlerin merkez bankalarında mesuliyet sırf fiyat istikrarı değil, tıpkı sürede büyüme, istihdam, hariç ticaret dengeleri... Bu sorumlulukların Merkez Bankasına verilmesi tyükselişılmalı. Ben Merkez Bankasının bağımsızlığını, ulusal menfaatler yönünde sorumlulukları artırılmak kaydıyla, tam olarak destekliyorum' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar