Meriç Nehri’nde kano yarışı

Edirne'nin en önemli akarsularından biri olan Meriç Nehri’nde ilk kez kano yarışı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Meriç Nehri’nde kano yarışı

Edirne'nin en önemli akarsularından biri olan Meriç Nehri’nde ilk kez kano yarışı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Turizm Haftası münasebetiyle düzenlediği, Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ve Turizm Tanıtma Derneği’nin destek verdiği etkinlik kapsamında Türk ve Bulgar kano sporcuları bir araya geldi. 14 sporcu, Arda Nehri’nin Meriç’le buluştuğu noktada Kano’larını nehre indirdi. Yeşilliğin ve tarihin bir arada olduğu parkurda yarış başladı. 7 kilometrelik parkurda sporcular şiddetli rüzgar ve akıntıya karşı mücadele verdi. Sporcuların tarihi Meriç Köprüsü’nün gözlerinden geçiş yapması izleyenlere tarih, doğa ve sporu bir arada izleme fırsatı sundu. Asırlık köprünün ayaklarının akında akıntıya karşı kürek sallayan sporcular, kısa bir mesafe ilerledikten sonra geri döndü. Meriç ve Arda’nın birleşme noktasında başlayan kano yarışı Süvari Köprüsü yakınlarında son buldu.

Meriç Nehri’nde bir ilk gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Bülent Bacı, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Edirne’de üç nehrin birleştiğini ifade eden Bacı, “Üç nehrin birleşme noktası olarak su sporlarının turizm ve sportif amaçlı kullanılabileceği bir nokta. Ama maalesef ki bu konuda çok fazla yol kat ettiğimiz söylenemez. Bulgaristan’dan ortaklarımız var, daha önce proje ortaklığı yaptığımız, etkinlik ortaklığı yaptığımız arkadaşlar var Elhova kasabasından. Onların yardımı ile bugün burada belki de tarihi bir gün yaşadık. Çünkü nehrimizde ilk defa kano kayak faaliyeti yapmış olduk.” dedi.

14 sporcu arkadaşıyla birlikte Arda Nehri’nin Meriç Nehri ile birleştiği noktanın hemen aşağısında faaliyetlerine başladıklarını dile getiren Bacı, “Yaklaşık bir buçuk saatlik bir sürede çok güzel manzaralar eşliğinde buraya varmış olduk. Turizm haftasına bir renk kattığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonra kendi kanolarımızla kendi organizasyonumuzla hem şehrimizin turizmine katkı sağlamış oluruz hem de gençlerimize örnek bir durum ortaya koymuş olacağız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar