Meriç kıyısındaki köyler sel altında kaldı

Edirne merkez ve Uzunköprü ilçesine bağlı Meriç Nehri kıyısındaki köyler sel suları altında kaldı.Şiddetli yağmur Edirne’de hayatı olumsuz etkiliyor. Dün geceden beri il merkezinde metrekareye 65, Uzunköprü ilçesinde ise 174 kilogram...

Google Haberlere Abone ol
Meriç kıyısındaki köyler sel altında kaldı

Edirne merkez ve Uzunköprü ilçesine bağlı Meriç Nehri kıyısındaki köyler sel suları altında kaldı.

Şiddetli yağmur Edirne’de hayatı olumsuz etkiliyor. Dün geceden beri il merkezinde metrekareye 65, Uzunköprü ilçesinde ise 174 kilogram yağış düştü. Yağışlar il merkezindeki cadde ve sokakları göle çevirdi. Köylerde ise dereler taştı. Derenin taşması sonucu Meriç nehri kıyısında bulunan Sığırcılı, Elçili, Saçlı Müsellim, Çakmak, Hamitli, Değirmendere köyleri olumsuz etkilendi.

Sel suyu Sığırcılı köyünde yıkıma neden oldu. Köyün ortasından geçen derenin taşması sonucu civardaki çok sayıda ev zarar gördü, ahırlar yıkıldı. Dere üzerinde bağlantıyı sağlayan köprüler hasar gördü. Köy meydanı çamur deryasına döndü.

Sel suları Edirne ile Uzunköprü ilçesini Meriç Nehri kıyısında birbirine bağlayan tali yolu da su altında bıraktı. Bu güzergah araç geçişine kapatıldı.

Uzunköprü İstasyon mahallesine yakın alanda seyir halindeki araçlar selde sürüklendi. Bir aracın sürücüsü ise suyun içinde mahsur kaldı. AFAD ekipleri askeri birliklerden helikopter desteği istedi. Bölgeye sevk edilen helikopterle yapılan operasyonda vatandaş suyun ortasından kurtarıldı. CİHAN

Yorumlar