Mercedes-Benz Müzesi 8. yaşını kutladı

Stuttgart’ın Untertürkheim semtindeki 16 bin 500 metrekare kapalı alanla dünyanın en büyük otomobil müzesi olan Mercedes-Benz Müzesi’nin 8. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama nedeniyle ücretsiz olan müzede kuyruklar oluşurken bu duruma...

Google Haberlere Abone ol
Mercedes-Benz Müzesi 8. yaşını kutladı

Stuttgart’ın Untertürkheim semtindeki 16 bin 500 metrekare kapalı alanla dünyanın en büyük otomobil müzesi olan Mercedes-Benz Müzesi’nin 8. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama nedeniyle ücretsiz olan müzede kuyruklar oluşurken bu duruma en çok çocuklar sevindi.

Mercedes-Benz Müzesi’nde ilk üretilen otomobilden en yeni modellere kadar birçok otomobili görme imkanı bulan ziyaretçiler ayrıca, farklı senelere ait yarış arabalarını, Papa Johannes Paul’un makam aracını ve 1974 yılında Alman Milli Takımı’nın kullandığı otobüsü de görme imkanı buldu.

Farklı etkinliklerin de yer aldığı yaş gününde ziyaretçiler aynı zamanda Formula 1 yarışını dev ekranda canlı izleme imkanı da buldu. 2006 yılında açılışından bu yana 5 milyon 800 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirten Müze Müdürü Michael Bock, şimdiye kadar gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı tüm çalışanlarına ve yalnız bırakmadıkları için ziyaretçilere teşekkür ettiğini söyledi. Müze toplam 150 Milyon Euro’ya mal olmuştu.

CİHAN

Yorumlar