Memur-Sen, Diyarbakır mitingi sönük geçti

Memur-Sen'in Diyarbakır'da düzenlediği 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü mitingi oldukça sönük geçti. İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı. Miting için Türkiye geneli, günlerdir çağrı yapılmasına...

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen, Diyarbakır mitingi sönük geçti

Memur-Sen'in Diyarbakır'da düzenlediği 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü mitingi oldukça sönük geçti. İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı. Miting için Türkiye geneli, günlerdir çağrı yapılmasına rağmen alanın girişlerine bırakılan Memur-Sen, bayraklarını alıp sallayacak sendika üyesi bile bulunamadı. İstasyon'un dört ana girişinde ise mitinge katılandan daha çok güvenlik görevlisi yer aldı. Memur-Sen için emniyet 2 bin polis görevlendirdi.

Memur-Sen, çözüm sürecine destek amacıyla bu yıl Diyarbakır'da düzenlediği 1 Mayıs mitinginde hayal kırıklığı yaşadı. 100 bine yakın kişiyi Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda toplamak için iki aya yakındır çalışan sendika istediğini ulaşamadı. Türkiye'nin bir çok ilinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'daki bütün sendika bileşenlerinin katılacağı belirtilen mitingde sadece bin ile bin 500 arasında kişi katıldı. Miting için Diyarbakır Emniyeti, dün geceden itibaren çalışmalara başladı. Gece yarısından meydanı ulaşıma kapatan polis, sabah saatlerinden itibaren sendikacıları, alana almaya başladı. Alanın dört ana girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bay ve bayanlar için iki farklı arama noktasında alana girenlerin üst tek tak arandı. Polis arama noktasının çevresinde resmi ve sivil olmak üzere yoğun güvenlik önlemleri. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Sümerpark, İstasyon, Eskihal ve Bağlar tarafında yaklaşık 2 bin kişi görevlendirdi.

Miting sendika müziklerinin çalınmasıyla başladı. Ardından forklor gösterisiyle devam etti. Alanda ilk başlarda 500 kadar kişinin olması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına biraz gecikmeli başladı. Gündoğdu, konuşmasında hizmet hareketini yuhalatması dikkat çekti. Yuhalamalara rağmen Gündoğdu'nun herhangi bir uyarıda bulunmaması dikkat çekti. Çok sayıda sendika üyesi de Gündoğdu'nun konuşmasından hizmete hakaret ve iftira içerin ifadelerinden dolayı alandan ayrıldığı görüldü.

MEMUR-SEN BAYRAKLARINI SALLAYACAK ÜYE BULAMADI

Bu arada Memur-Sen, dört arama noktasının hemen girişlerine sendikayı temsil eden bayrak ve flamalar koydu. Bu bölgelere bırakılan binlerce bayrak ve flama katılımın az olması nedeniyle yerlerde kaldı. İstasyon Meydanı'nda yolun ortasında kalan sendika bayraklarıyla çocuklar oynadı. Konuşmaların yapıldığı alanın önünde 10'a yakın Türk bayrağının olduğu görüldü. Sendika işçi bayramını alana astığı Kürtçe pankartlarla da kutlamaya çalıştı. Bu arada katılımın oldukça az olması seyyar satıcıları da etkiledi. Bazı seyyar satıcılar son yıllar en az katılımla mitingine şahit olduklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar