Memur Sen 1 milyon ağaç dikecek

Memur Konfederasyonu Sendikası (Memur-Sen) kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Memur Sen 1 milyon ağaç dikecek

Memur Konfederasyonu Sendikası (Memur-Sen) kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan adına hatıra ormanı oluşturuldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı için Türkiye genelinde 1 milyon fidan dikileceğini açıkladı.

Memur-Sen Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı için ilk fidanlar dikildi. Atatürk Orman Çiftliği'nin Söğütözü mevkiindeki arazisinin 20 dekar alanına 2 bin fidanın dikimi için tören düzenlendi. Törene, Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen genel başkan yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, Mehmet Bayraktutar, Ekrem Yavuz, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, bağlı sendikaların yöneticileri ve davetliler katıldı.

Gündoğdu, merhum Mehmet Akif İnan'ın, hayatını insan yetiştirmek için adadığının altını çizdi. Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı'na katkıda bulunanlara teşekkür eden Gündoğdu, Memur-Sen, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile ağaçlandırma seferberliği kapsamında Atatürk Orman Çiftliği sahasında bulunan 20 dekar sahaya 2 bin fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti. Gündoğdu, şöyle dedi:

“750 bin üyemiz adına bir fidanın yanı sıra toplamda 1 milyon fidan dikmiş olacağız. Biz, ağacı bir endüstri hammaddesi değil medeniyetimizin bir imgesi olarak görüyoruz. Ağaç bize barışı, sevgiyi, huzuru mutluluğu aşılayan bir varlıktır. Ağacın olmadığı bir yerde, insanın huzuru bulması, mutlu olması çok zordur. Hem bir hatıra bırakması, hem de insanın mutluluğuna, huzuruna katkı sağlayacağı açıktır. Çünkü ağacın, yeşilin, ormanın olduğu yerde yaşayan insanlar, iç dünyalarıyla barışık olurlar. İç dünyasıyla barışık olan bir insanın toplumla veya diğer fertlerle kavgalı olması mümkün değildir."

Türkiye’de yakın bir dönemde ‘Gezi Parkı’ sloganlı bir olayın yaşandığını ve bu olayların nedeni olarak park düzenlemesi için yerleri değiştirilen ya da kesilen ağaçlar gösterildiğine değinen Gündoğdu, “Bu olayların nedeni olarak park düzenlemesi için yerleri değiştirilen ya da kesilen ağaçlar gösterildi. Fakat ağaçların arkasına sığınan birkaç 'Gezi zekalı'nın iyi niyetli olmadıklarını gördük. Gençlerin sokaklarda ağaçları, çiçekleri, en önemlisi insana hizmete tahsis edilmiş kamu mallarını ve bizzat insanları hedef alan eylemlerini gördükten sonra o kadar da masum olmadıklarını, arkasında başka niyetlerin yattığını ve aktif kötünün devreye girdiğini gördük.” dedi. Konuşmanın ardından sendika üyeleri fidanları toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdi. CİHAN

Yorumlar