Memorial’in 10. hastanesi Başkent’te açıldı

Memorial Sağlık Grubu, İstanbul, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri’den sonra Ankara’da da vatandaşlara hizmet verecek.

Google Haberlere Abone ol
Memorial’in 10. hastanesi Başkent’te açıldı

Memorial Sağlık Grubu, İstanbul, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri’den sonra Ankara’da da vatandaşlara hizmet verecek. Memorial 10’uncu hastanesini Başkent'te açtı. Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Memorial Ankara Hastanesi’nin 42 bin metrekarelik kapalı alanı ile Başkent'in en büyük özel hastanelerinden biri olduğunu söyledi. 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını, yeni açılacak bölümler için de 15 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını anlatan Genç, “Ankara’daki hastanemizde yıllık 120 ile 150 bin arasında hastaya hizmet vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Memorial Sağlık Grubu’nun Başkent'te açtığı Memorial Ankara Hastanesi’nin faaliyetleri ve yatırımları düzenlenen bir basın toplantısında anlatıldı. Sheraton Ankara Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, sunulan hizmetler, yatırım detayları ve hastanede kullanılan en yeni teknolojileri kamuoyu ile paylaştı. Sağlık grubu olarak bugün Türkiye genelinde onuncu hastanelerini kurduklarını belirten Genç, “İstanbul ve Antalya’da 3’er, Diyarbakır’da 2 ve Kayseri ve Ankara’da 1 olmak üzere toplam 10 hastanemiz var. Geçen yıl 1,6 milyon ayaktan hastaya hizmet verdik. Yaklaşık 155 bin yatan hastamız oldu. 60 bin ameliyat yaptık. Bunların çoğu Türkiye’de yapılmayan zor ameliyatlar. Karaciğer, böbrek ve kemik iliği nâkli ile kalp cerrahisi ve ortopedi gibi zor alanlarda önemli işler yapıyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarından hastalarımız var.” diye konuştu.

Ankara’da çok iyi üniversite hastaneleri, muayene ve özel hastaneler olduğu için Başkent'te hastane açma konusunda temkinli davrandıklarını kaydeden Genç, “Bu konuda biraz dengeli davrandık ve güzel bir hastane ile Ankara’ya girelim dedik. Ankara’da çok iyi üniversitelerin olması, en iyi hekimlerin en iyi hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının görev yapması anlamında çok önemli. Binamız 42 bin metrekare, Ankara’nın en büyük özel hastanelerinden biri. 230 yatak kapasitesi var, bunların 60’ı yoğun bakım yatağı. 11 ameliyathane var, 63 poliklinik odası var. En son teknolojik ürünlerle donatılmış durumda.” şeklinde bilgi verdi.
Bina ve diğer çalışmalarla beraber 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını kaydeden Genç, “Yakın zamanda yeni bölüm ve cihazlarla ekstra bir 15 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Önemli hekim transferlerimiz var. Ankara’da yıllık 120-150 bin hasta sayısını ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

Ankara Memorial Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay ise Ankara’da hizmette, kalitede rekabet etmek istediklerini belirtti. Memorial’in bulunduğu bölgelerde referans merkezi hastanelerden olduğunu anlatan Atay, “İnşallah Ankara’da da aday olduğumuz konularda referans merkezi olmaya çalışacağız. Modern tıbbi bir altyapı ile modern bir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kalp cerrahisi, kardiyoloji, ortopedi, tıbbi onkoloji ve medikal onkoloji, beyin cerrahisi, iç hastalıkları, göz hastalıkları olmak üzere birçok alanda hizmet vereceğiz. 45 hekimle başlayacağız. 11’i profesör ve 15’i doçent olacak, kısa sürede sayıyı 60’a çıkacağız. Oldukça yüksek sayıda akademik kadro ile başlıyoruz. 250 çalışanınız var. Yıl sonuna kadar hekim sayımızı 70’e, genel kadromuzu da 600’e yükselteceğiz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar