Melis Akbaş’ın babası: İlik nakli yarın, dualarınızı bekliyoruz

İzmir'de 8 yaşındaki Melis Akbaş’a beklenen ilik naklinin yapılmasına saatler kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Melis Akbaş’ın babası: İlik nakli yarın, dualarınızı bekliyoruz

İzmir'de 8 yaşındaki Melis Akbaş’a beklenen ilik naklinin yapılmasına saatler kaldı. Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde steril odada tutulan Melis için bulunan iliğin Almanya’dan geceyarısı gelmesi, ameliyata ise sabah saatlerinde başlanması bekleniyor.

Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızları Melis’e, 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi koyuldu. Yaklaşık 2,5 yıl süren tedavi bittikten 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı belirlendi. EÜ Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan Melis’e, bir an önce uygun kemik iliği nakledilmesi gerektiği belirlendi. İlik bulunması için Türkiye seferber oldu. Uygun ilik, kısa bir süre önce Almanya’da bulundu. Tetkiklerin ardından Türkiye’ye getirileceği gün için geri sayım başladı.

Gelişmeler hakkında bilgi veren babası Bahadır Akbaş, “Her şey yolunda gidiyor. Almanya’da bulunan ilikle ilgili tüm ileri tetkikler tamamlandı. Gece geç saatlerde İzmir’de olacak. Aylardır beklediğimiz gün çok şükür geldi. Yarın sabah saatlerinde nakil başlayacak. Tüm Türkiye’nin dualarını bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar