Melih Arat: Türk girişimciyi dünya markası yapacak tek şey inovasyondur

Eğitimci-Yazar Melih Arat, Türk girişimciyi dünya markası yapacak tek şeyin inovasyon olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Melih Arat: Türk girişimciyi dünya markası yapacak tek şey inovasyondur

Eğitimci-Yazar Melih Arat, Türk girişimciyi dünya markası yapacak tek şeyin inovasyon olduğunu söyledi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) bünyesinde oluşturulan Genç AGİD Komisyonu’nun organize ettiği programa konuk olan Melih Arat ‘Sıra Dışı İş ve Yönetim Becerileri’ konulu bir sunum yaptı.

Piyasa alışkanlığı dışında bir şeyler yapabilecek değişimi yakalayan firmaların başarılı olacağının altını çizen Arat, işletmelerdeki devasa başarının sırrının firmanın müşteriye kendisini sevdirmesinden geçtiğini söyledi. Her sahada farklı ve sıradan olunabileceğine işaret eden Arat, “Farklı olan kazanır ama bunu daha farklı yapan başarılı olur. Yaratıcılık ve kurumsallık bir araya getirilmeli. Farklı, uyumlu ve pazarla bütünleşmelisiniz. Uygulamaya geçmedikten sonra hayal bir işe yaramaz. Dünya markası olmak istiyorsanız inovasyona önem vermelisiniz.” dedi.

Genç AGİD’in, geleceğin iş insanını yetiştirmek için oluşturulduğunu söyleyen Başkan Barış Sürmeli, işbirliği yanında güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıktıklarını belirtti. Toplumun kültürel değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı iş insanlarının yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Sürmeli, “Çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla iş insanı ya da üst seviyede yönetici olma potansiyeli taşıyan gençlerin oluşturduğu bir platformuz. Genç AGİD olarak Yazar Melih Arat’ın teşrifleriyle ilk olarak ‘Sıra Dışı Girişimcilik’ programını gerçekleştiriyoruz. Genç AGİD olarak projelerimiz arasında yurt içi ve yurt dışı iş gezileri, çeşitli eğitim ve seminer programları ile birlikte sosyal faaliyetlere ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra, günün anısına Genç AGİD Başkanı Barış Sürmeli, Melih Arat’a plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar