Mehmet Akif İnan, mezarı başında anıldı

Şanlıurfalı şair-yazar Memur Sen kurucusu Mehmet Akif İnan mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Akif İnan, mezarı başında anıldı

Şanlıurfalı şair-yazar Memur Sen kurucusu Mehmet Akif İnan mezarı başında anıldı. Şanlıurfalı şairin vefatının 14. yıldönümü münasebetiyle Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda düzenlenen anma toplantısında katılımcılar günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, anma töreninde yaptığı konuşmada merhuma rahmet dileyerek; “Ne mutlu ki bugün onu eserleriyle ve hayırlı amelleriyle anıyoruz. Allah hepimize böyle eserler ve hayırlı ameller bırakmayı nasip etsin” dedi. Merhum Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan da anma töreninde kısa bir konuşma yaparak: “Bir yaşanmış hayatlar vardır, bir de adanmış hayatlar vardır. Adanmış hayatı kendisine düstur edinmiş olanlar, elbette unutulmayacaktır” sözlerinin ardından törene katılan herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise M.Akif İnan’ın sanat-düşünce hayatında ve sendikacılıkta öncü ve önemli bir isim olduğunu belirtti. Başkan Fakıbaba; İnan'ın en çok etkilendiği insanlardan biri olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından okunan dualarla devam eden anma töreni, törene katılanlara helva ikramıyla son buldu.
Törene, Belediye Başkanı Fakıbaba’nın yanı sıra Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Memur-Sen İl Konfederasyonuna bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleriyle merhum M.Akif İnan’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar